Nieuw Turks avontuur voor Andreas Schou's Independent

Nieuw Turks avontuur voor Andreas Schou's Independent

De elfjarige Zweedse Warmbloed Independent (Diamant De Revel) zal zijn sportieve carrière voortaan voortzetten op Turkse bodem, zo bevestigde voormalig ruiter Andreas Schou.

De donkerbruine ruin verlaat de stallen van Absolute Horses na elf jaar. Independent werd gefokt door Schou's schoonmoeder Lotta West in Zweden, en opgeleerd door zijn vrouw Jannike West-Schou. Nadien nam Andreas Schou de teugels over en bracht hij hem succesvol tot op 5* niveau.

Onder het zadel van de Deense springruiter heeft de ruin er een fantastisch seizoen opzitten. Zo won hij onder andere de CSIO5* Grand Prix in Sopot, eindigde hij vierde in de CSI5* Longines Grand Prix in Lyon, en sprong hij naar de negende plaats in de CSI5* Longines Falsterbo Grad Prix en de Longines FEI Jumping World Cup van Madrid.

Via de officiële Instagram pagina van Absolte Horses werd Independent als volgt bedankt:

"INDI heeft een belangrijke rol gespeeld bij het klimmen van Andreas op de wereldranglijst, en het is met een dubbel gevoel dat we nu afscheid van hem nemen. Hij is sinds zijn geboorte binnen de familie en is volledig opgeleid door Absolute Horses. Met trots sturen we hem op weg. Bedankt voor de rit INDI - het was een waar genoegen ♥️"


Bron: Instagram

Foto: Longines - CSIO Sopot Horse Show 2022 / Whispy design