Victorie voor Aurelie Deloof bij LRV Torhout

Victorie voor Aurelie Deloof bij LRV Torhout

De laatste indoorwerking voor LRV Gewest West-Vlaanderen van dit jaar werd ingericht door LRV Torhout. In de klasse Zwaar vormde Aurelie Deloof opnieuw de te kloppen combinatie met Ito (v. Marius Claudius). 

Klasse Zwaar

LRV Torhout had ervoor gekozen om de gebruikelijke driesprong achterwege te laten maar het parcours wat uitdagender te maken aan de hand van technisch moeilijker opgestelde sprongen en ietwat met de hoogte te spelen. Dat leek de aanwezige ruiters dusdanig van de wijs te brengen dat in de hoogste klasse geen enkele combinatie erin slaagde zonder fouten te piste te verlaten. Tot over de negende hindernis, waar de basis zijn einde kende, hield Aurelie Deloof haar Ito foutloos en vatte dus de barrage aan. Ze finishten in 25,00 seconden maar bekochten die scherpe tijd met een springfout. Net als vorige week zorgde Matthias Vancouillie voor weerwerk en vormde met Idefix van de Vancoohoeve (v. Carembar de Muze) de enige andere barrageplek in. Ook zij eindigden met een balk uit de lepels en kwamen op een knappe tweede plaats. Snelste vierpunter was Kelly DHondt die nog maar eens bewees mee te kunnen draaien op het hoogste niveau met Marielle de Vauxelles (v. Va Vite). De andere fervente winnaars, Stive Hoflack op Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper vd Heffinck) en Jolien Demeyer op Grande-J (v. Clinton), moesten deze keer genoegen nemen met de vierde en vijfde plaats. 

Klasse Midden

Meer geluk voor Demeyer in de rubriek over 1.20m waarbij ze met Poppy van 't Landouwehof (v. Kannan) de overwinning kon boeken. Kelly Dhondt klom een plaatsje omhoog en kreeg het zilver omgehangen in het zadel van Mylady Van Den Doorn (v. Cooper vd Heffinck), die na haar moederschap het springen duidelijk nog niet is verleerd. Uit dezelfde club volgde ook de combinatie op brons. Vic Pintelon reed Stanley vd Hunters Z (v. Scendix) naar drie. Ruben Lannoo werd met Luka vd Hazahoeve (v. Cabrio van de Heffinck) op vier gevolgd door Isolde van de Sompele en Kira vh Klein Reigaertsvliet (v. Nonstop). 

Klasse Licht

Jarne Gyssels domineerde in het parcours over 1.10m. In het zadel van Radical van de Pereboom (v. Chatman) verwees hij alle concurrentie achter zich. Edouard Noppe was met de ervaren Elegance "F" (v. Orame) goed voor zilver terwijl Jeroen Noppe de top drie besloot op Cita Stormwind (v. Orlando). Met Ann-Florence en Retina van de Plaetse Molen (v. Herald III) op vijf vinden we nog een derde Noppe in de top vijf volgend op Jana Gyssels die vierde werd met Quatorze van de Sysloberg (v. Elvis ter Putte). 

Alle resultaten