Nazaré Storms, Belgische paardenchirurge, wint topprijs van British Equine Veterinary Association

Nazaré Storms, Belgische paardenchirurge, wint topprijs van British Equine Veterinary Association

De British Equine Veterinary Association (BEVA) heeft aangekondigd dat de Belgische Nazaré Storms, een paardenchirurge en PhD-kandidaat aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Luik, de prestigieuze Peter Rossdale Equine Veterinary Education (EVE) Literary Award 2022 gewonnen heeft.

BEVA, een toonaangevende, wereldwijde organisatie die opkomt voor de hoogste normen aangaande de gezondheid en het welzijn van paarden, hield haar prijsuitreiking tijdens het recente BEVA-congres 2022 in Liverpool, Engeland. Het is de eerste keer dat BEVA deze speciale prijs voor uitmuntende klinische publicaties toekent ter ere van Dr. Rossdale, in 1986 één van de oprichters van BEVA en gedurende 20 jaar hoofdredacteur van het tijdschrift EVE. Dr. Rossdale, Officier in de Orde van het Britse Rijk, overleed in 2021. Hij was 94 jaar oud.

BEVA verkoos de Belgische Nazaré Storms als de eerste winnares van hun nieuwe prijs ter nagedachtenis aan Dr. Rossdale, dit voor haar artikel gepubliceerd in EVE in 2021. Nazaré Storms, 30 jaar oud, werkt als paardenchirurge en beschikt over een diploma van het European College of Veterinary Surgeons. Ze is de hoofdauteur van het klinische artikel over paardenchirurgie met betrekking tot het grote omentum, een omhulsel van weefsel dat aan de maag van het paard is bevestigd. Deze kan een deel van de dunne darm afklemmen, waardoor deze geen bloedtoevoer meer krijgt en er bij gevolg schade ontstaat aan de darm.

bron: Persbericht