Stive Hoflack heer en meester in Grote Prijs Divalu

Stive Hoflack heer en meester in Grote Prijs Divalu

In Torhout werd op de piste van Stoeterij Deloof gereden voor de winst in de Grote Prijs. Stive Hoflack dwong er de belle af en ging als winnaar naar huis.

Hoflack kwam aan de start van de Grote Prijs in het zadel van Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper van de Heffinck). Met de twaalfjarige merrie als trouwe sidekick kon hij de barrage feilloos afwerken en finishen in een tijd van 37.77 en bleef onverslaanbaar. Met de chrono op 39.14 volgde Tom Camerlijnck met Arrive Z (v. Andiamo Z) op twee en verwees hij Paris Vandousselaere naar de derde plek met Orchidee II van de Tombeele (v. I'm Special de Muze). 

Koen Dewaele en Lars Verschueren konden eveneens de barrage foutloos afwerken. Dewaele bracht Balouchin KDW Z (v. Balou du Rouet) naar de vierde plaats, Verschueren rekende op Sublime van de Lindehoeve Z (v. Skill Z) om de top vijf te kunnen afsluiten. Enkel deze top vijf liet het hout onaangeroerd. 

Eerder die dag nam Melanie Deloof in eigen piste de winst in de proef over 1.20m. Met C-Action van Berg op Zoom Z (v. Cicero Z) liet ze Christophe Deraedt achter op plaats twee met Oilily van Lietbeka. Aukje Meersman sprong naar de derde plaats in het zadel van Mokka Hero P&V (v. Nabab de Reve). 

De 1.10m kwam op naam van Marc De Brabandere. Met Nikita van de Hooidreef (v. Skill Z) bleef hij ruim 2,5 seconden voor op Ella Bomere. Bomere domineerde de top drie. Met Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star) werd ze tweede, Helios van t Hemelszoet (v. Catwalk van de Helle) leverde haar een derde plaats op. 

Alle resultaten