Getuigenis: Mijn paard bleef afvallen zonder dat iemand de oorzaak kon achterhalen

Getuigenis: Mijn paard bleef afvallen zonder dat iemand de oorzaak kon achterhalen


Maag- en spijsverteringsproblemen komen vaak voor bij paarden en zijn in principe goed te behandelen. Maar wat als je paard blijft afvallen zonder dat de directe oorzaak achterhaald kan worden?


“Mijn paard is nooit echt een dik paard geweest maar enkele jaren geleden verloor hij zienderogen gewicht. Hoewel hij volledige dagen aan het eten was, bleef hij afvallen. Hij werd meermaals door een dierenarts onderzocht, maar toch slaagde niemand van hen er in om een directe aanleiding voor zijn plotse gewichtsverlies te vinden. Hij was wel pas van stal verhuisd dus ik dacht in eerste instantie dat het wat met stress te maken had en dat alles wel goed zou komen eenmaal hij ‘geacclimatiseerd’ was. Niets bleek minder waar: hij bleef gewicht verliezen. De dierenarts had al meermaals bloed getrokken en daaruit bleek dat hij niet echt tekorten had, één keer had hij een tekort aan vitamine D, waarvoor hij een supplement bijkreeg maar dit kon zijn heuse gewichtsverlies niet zomaar verklaren”.

“Hoewel mijn paard geen symptomen had van een maagzweer (hij at gewoon normaal, hij hapte niet als ik de singel aanspande, hij was niet meer gestresseerd tijdens het rijden, …) besloot ik in samenspraak met de dierenarts toch een maagonderzoek te laten uitvoeren. Daaruit bleek dat mijn ruin toch een grote maagzweer had waarmee meteen ook zijn gewichtsverlies verklaard werd. Op dat moment hebben we natuurlijk onmiddellijk de behandeling opgestart en na een intensieve kuur bleek de maagzweer van mijn paard volledig verdwenen”.

“Het gewicht van mijn paard blijft een heikel punt. Hij is van nature een gestresseerd paard dat snel gewicht verliest. Met zijn gewichtschommelingen heb ik ondertussen leren leven maar het belangrijkste voor mij is dat hij geen maagzweren meer krijgt. En daar helpt Gastro Care+ van Global Medics mij enorm mee. Tijdens periodes waarin mijn paard meer stress ervaart dan normaal, bijvoorbeeld op meerdaagse concours of als mijn paard in de winter terug veel op stal staat, gebruik ik dit supplement om een ‘filter’ op zijn maag te leggen. Op die manier daalt de kans op maagzweren en maagproblemen zienderogen. Ik zie ook dat mijn paard zich veel beter voelt dan toen hij dit supplement niet kreeg. Ik zou het dus vast en zeker aanbevelen aan iedereen die een paard met maagcomplicaties maag heeft”!