Clintissimo Z en Elvis Ter Putte leveren winnaars tweede manche 'Belgian Freejump Tour powered by Emerald'

Clintissimo Z en Elvis Ter Putte leveren winnaars tweede manche 'Belgian Freejump Tour powered by Emerald'
Op zaterdag 10 september vond in het Zilveren Spoor te Moorsele de tweede manche van de 'Belgian Freejump Tour powered by Emerald' plaats.

De juryleden van dienst waren Denis Vantielburg, Carlos Pinto en Benjamin Robert. De organisatie was in handen van het BWP Gewest Leiestreek.

De reeks voor 2-jarige springpaarden werd gewonnen door de BWP merrie Omonza DC (Elvis Ter Putte x Landadel) van fokker Rudy De Cooman uit Dendermonde. Omonza is de volle zus van Melvin DC die in 2014 met veel overtuiging het vrijspringen in Ternat won en daar verkocht werd aan Gilbert De Roock.


6r0a6901_resize.jpg



Op de tweede plaats kregen we de BWP'er Oswald CeCe (Emerald van 't Ruytershof x Ustinov) van Christophe en Pauline Choain uit Frankrijk. Oswald was met zijn fokkers speciaal uit Frankrijk over gekomen om deel te nemen aan deze wedstrijd.
Emerald, sponsor van deze Tour, betaalde trouwens het inschrijvingsgeld van al zijn nakomelingen terug.

De derde plaats was voor Dendy van Jonckhoeve Z (Dexter R x Champus) van Stal Jonckhoeve uit Stavele. Uit deze stam komt het Olympische dressuurpaard Glock's Johnsson TN NOP van Hans Peter Minderhoud.
De sBs'er I had a Dream de la Noyelle (Baltik Sitte x El Espoir de Retz) van Elevage de la Noyelle uit Montroeul sur Haine behaalde een vierde plaats.
Emerald leverde ook de nummer vijf met de BWP'er Ombre van 't Zorgvliet (v.m. Heartbreaker) van Clarysse-Van Coppenolle uit Ruddervoorde.

Bij de 3-jarigen won Capteyn TD Z (Clintissimo Z x VDL Groep Verdi) uit de fokkerij van Tommy Dermaut en Kevin Holvoet uit Spiere-Helkijn. Uit deze stam komt Arizona TD die met Hendrik Denutte op 1m45 niveau actief is.
Op de tweede plaats kregen we de sBs'er Hollywood du Houssoit (Dayton Sitte x Carnac del Follee) van Nicolas Boudrenghien.


6r0a6934_resize.jpg



Tamalia du Val de Wasmes Z (Troubadour by Wisbecq x Canadian River) van Jessica Deparis uit Colfontaine behaalde een derde plaats.
Jerry Braeckevelt (Ruddervoorde) werd vierde met de BWP'er Newton van 't Zorgvliet (Thunder van de Zuuthoeve x Balou du Rouet). Newton zijn grootmoeder Ulive van 't Zorgvliet is eveneens de moeder van Equita van 't Zorgvliet. Begin dit jaar behaalde Newton ook al een tweede plaats op de wedstrijd vrijspringen in Aalter.
Tot slot was er een vijfde plaats voor Es-Ky H Z (Emerald van 't Ruytershof x Caretano Z) uit de fokkerij van Scrisky Horses (Borlon). Es-Ky H Z heeft twee halfbroers die op 1m45 niveau actief zijn.

De laatste (finale) manche van deze 'Belgian Freejump Tour powered by Emerald' gaat door op 11 november in Ternat bij de Jonge Fokkers Wambeek.

Klik hier voor alle uitslagen.


6r0a6481_resize.jpg





6r0a6930_resize.jpg