Ryan des Hayettes’ Olympische deelname onzeker na stal inciden

Ryan des Hayettes’ Olympische deelname onzeker na stal inciden
Slecht nieuws voor het Franse spring team in Rio de Janeiro. Afgelopen nacht heeft Simon Deleste's Ryan des Hayettes tijdens een manoevre in zijn stal zijn linker kniekap gewrongen. In het stallen complex van het Deodoro Hippisch centrum was het volledig Franse team er als de pinken bij. Momenteel staat de viervoeter onder 24-uur toezicht van Delestre's team en de Franse dierenarts, Jerome Thevenot.











"Het is niet echt een wonde, maar gewoon een verkeer manoevre," verklaart Sophie Dubourg - Technisch Directeur van de Franse Hippische Federatie.

Het Franse team en de dierenartsen zullen vandaag - woensdag, 10 Augustus - een reeks testen uitvoeren samen met Ryan des Hayettes. Ook een MRI staat ingepland. Donderdagochtend zal de finale deelname-beslissing van Ryan des Hayettes genomen worden door Simon Delestre en de Franse chef d'equipe, Phillipe Guerdat.

De eerste veterinaire keuring voor de springpaarden staat gepland op Vrijdag 12 Augustus in Rio. Reserve ruiter voor het Franse team is Philippe Rozier en Rahotep de Toscane.