Equ.Media wil mainstream pers en stallen bijstaan met correcte verslaggeving. "We moeten uniform de paardensport haar verslaggeving naar buiten brengen."

Equ.Media wil mainstream pers en stallen bijstaan met correcte verslaggeving. "We moeten uniform de paardensport haar verslaggeving naar buiten brengen."

Na de verschillende livestreams op de Olympische Spelen is de paardensport enerzijds enorm blij dat de media-aandacht aanwezig was. En terecht zo blijkt! Anderzijds is er de ontgoocheling in de beperkte kennis van de commentators die feedback gaven op de Spelen. Als antwoord komt Equ.Media nu met nieuwe persdiensten.

"We willen de mainstream media, maar ook algemeen stallen, bijstaan met een betere communicatie. Onze nieuwe persdiensten sluiten naadloos aan bij verschillende nieuwskanalen, maar zullen ook door verschillende professionele stallen benut kunnen worden," vertelt Déborah Notermans.

"Het idee is dat nieuwskanalen toegang krijgen tot onze uitgebreide database met ruim 50.000 nieuwsberichten.  Op basis van die database kan elk nieuwsmedium live en rechtstreeks aangepast hippisch nieuws brengen."

"Maar communicatie naar de mainstream is niets waard als we zelf ook niet voor degelijke verslaggeving zorgen", stelt Notermans. "Als extra dienst willen we ook stallen en eventueel federaties bijstaan met een degelijk communicatiebeleid. Bedoeling is dat we een groot aantal hippische journalisten gaan bundelen en die inzetten om een betere, correcte, verslaggeving te maken van onze sport. Op die manier kunnen 'leken' beter geïnformeerd worden waardoor onze sport in een beter, correct daglicht gesteld kan worden, ook al het de mainstream media betreft". 

Meer informatie: KLIK HIER