Van Es en Bellemans winnen jonge paarden finales van HGVBB

Van Es en Bellemans winnen jonge paarden finales van HGVBB

In Ternat werd afgelopen weekend de finale voor de 5- en 6-jarige paarden gesprongen. Bij de 6-jarigen reed Marc Bellemans naar de overwinning. Hij was in het zadel van Hope of Roses de enige die de nul over twee fases kon behouden. Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 48,55 seconden. 

Louise Morley en Penelope Quality namen de tweede plaats mee naar huis; Zij zetten weliswaar de snelste tijd neer (44,54 seconden) maar noteerden één springfout achter hun naam. Patrick Nisbett en Parel van't Farsenhoven (v. For Passion d'Ive Z) vervolledigden de top drie met één springfout en een tijd van 51,39 seconden. 

Leen Braeckmans (Pimpelmees van de Lentamel) en Katrijn Van Hoecke (I'm So Fancy VDM Z) vervolledigden de top vijf.

Bij de 5-jarigen ging de overwinning naar Danny van Es. Hij slaagde erin om Carrasco Z (v. Cornet Obolensky x Diamant de Semilly) foutloos rond te rijden in 42,68 seconden. Marc Bellemans eindigde hij op de tweede plaats. Hij rekende op Eclipse Z (v. Edjaz van't Merelsnest x Mr. Blue) om in 47,20 seconden een foutloze ronde te springen. Stefan de Paux en Firenze van Kojakhoeve (v. Fantomas de Muze x Nabab de Reve) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 53,32 seconden. Deze combinatie kreeg ook twee punten voor tijd.

Jeroen Verschueren (Armstrong P&S Z) en Frederik Dekens (Costello TZ) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten