Belgen kwalificeren zich voor halve finale EEF Nations Cup series. "Kronenberg stond heel delicaat gebouwd, dat geef ik toe..."

Belgen kwalificeren zich voor halve finale EEF Nations Cup series. "Kronenberg stond heel delicaat gebouwd, dat geef ik toe..."

Eerder deze week reed het Belgische jumpingteam net buiten het podium in de CSIO3* EEF Nations Cup van Kronenberg. Dankzij de eerdere resultaten weten de Belgen zich alsnog te plaatsen voor de halve finale van de serie.

Parcoursontwerper Vonck, afkomstig uit België, vatte het parcours en de deelnemerslijst samen. “Ik denk dat er zeer goede ruiters in de klasse waren. We hebben zes landen die zich kunnen kwalificeren en alleen de top vijf gaat door, dus er is een heel goed niveau van ruiters. Ik denk dat we een goede start hebben op het parcours. We hebben een moeilijke finishlijn, triple bar op 10, dan een lijn naar de triple combinatie- rechte, rechte, oxer, dus ze moeten voorzichtig zijn bij de ingang dan vier galoppassen naar de plank, heel delicaat dus ze moeten voorzichtig zijn en het paard in een ritme houden.”


Aalborg in Denemarken is het volgende Longines EEF Series evenement op de agenda, dat plaatsvindt op 26 mei en een kwalificatiewedstrijd is voor de regio Noord. De halve finale voor regio West en Noord vindt plaats op 23 juni, in het pittoreske paardencentrum Deauville, dat even bekend is om zijn paardenraces als om de paardensport. De finale van deze populaire serie wordt in september gespeeld in Warschau, Polen, en omvat de tien beste teams die zich tijdens de hele serie hebben gekwalificeerd.


bron: KBRSF