Mathieu Guery wint Belgische titel bij Junioren!

Mathieu Guery wint Belgische titel bij Junioren!

Na het BK voor pony-combinaties werd het parcours aangepast voor het 1.40/1.45m Belgisch kampioenschap voor junioren. In de finale wist enkel Kasper de Boeck, die vorige week nog een succesvolle Flanders Sales Auction organiseerde, een volledig foutloos parcours te rijden. De titel kwam uiteindelijk op naam van Mathieu Guery...

Samen met de 10-jarige Nepal S (Kannan) bleef de Boeck over alle rondes foutloos. Een sterke finaleplaats leverde de Antwerpse springruiter uiteindelijk de vijfde plaats.

Uiteindelijk won Mathieu Guery met Tender Dream Hero Z (Thunder vd Zuuthoeve) de titel. De zoon van Olympisch ruiter, Jérôme Guery zet zo de kers op de taart in zijn kampioenschap en claimt het goud!

Result Equine-ruiter, Louis Lambrecht verzekert de zilveren medaille in het zadel van Liana D (Cabrio vd Heffinck). Seppe Wouters legt beslag op de bronzen medaille. De voormalige Belgische pony-kampioen strandde op het podium na een mooi kampioenschap met E-Ginton Z (Emerald van 't Ruytershof).

Op donderdag begon Yana Jansegers op kop van het klassement. Met Orlando Van de Afspanning (Karouzo van 't Kathof) strandde de amazone uiteindelijk net buiten de top drie op de vierde plek. De top vijf werd afgewerkt door Kasper de Boeck.

Ranking