Guido Hornesch en Jens Thys schitteren in Lummen

Guido Hornesch en Jens Thys schitteren in Lummen

In Lummen heeft Guido Hornesch zich laten opvallen op de slotdag van het internationaal programma. In de 1.35m CSI2* rubriek sprong Hornesch voor eigen publiek naar de winst met de 10-jarige Nailah.

Hornesch en de BWP-dochter van Kannan sprong als enige foutloos door de finish in minder dan 29 seconden. Op net geen seconde verschil volgde Sam Polleunis voor eigen publiek met Ona P (Kannan). Sinan Metin Gürdogan en Carlchen 92 (Cascadello) vervolledigden de top drie. Het volledig podium strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar.

Net buiten de top drie plaatste Sacha Beghuin zich met Mascotte Of the Paddocks (Corland) foutloos op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Louke Baeten en Pegina vd Bisschop (Comme Il Faut).

Jens Thys is Belgische sterkhouder

In de 1.40m ochtend accumulator was er geen houden aan de Fransman, Nicolas Bost met onder het zadel de 12-jarige dochter van Quick Star, Castleforbes Betsy. Het duo sprong in de accumulator naar de winst voor Caroline Devos-Poels met Milona Van het Speienhof (Chopard VDB Z). De derde plaats kwam op naam van Chloe Winchester met de AES-ruin, Billy Bud (Cevin Z).

Net buiten het podium volgde Jens Thys met Kaister 'T' 'FVD' (Nabab de Rêve) op de vierde plaats. Ook Frederic Vernaet en Jeroen Appelen plaatsten zich in de top tien. Vernaet sprong met Just Dance T&L Z (James vd Kornelishoeve) naar de zevende plek, terwijl Appelen zich op negen plaatste met Balou's Paul PS (Baloubet du Rouet).