Bekijk de nieuwe JUMP-OFF: Hoge kosten voor organisaties en ruiters onder de loep genomen...

Bekijk de nieuwe JUMP-OFF: Hoge kosten voor organisaties en ruiters onder de loep genomen...

De nieuwe aflevering van JUMP-OFF is er! In deze editie praten Luc Tilleman, Glenn Maes, Mike Hazebroek over de hoge kosten die ruiters en organisatoren aan de federatie dienen te betalen en wordt uitgelegd waarom deze er zijn... 


De gasten bespreken samen met Stefaan Lammens actuele zaken waaronder de oplopende kosten voor organisatoren alsook voor ruiters op internationale concours. Hoe komt het dat onze sport deze evolutie rond geldzaken doorgaat? Een greep uit de conversatie...


Mike Hazebroek, Azelhof: “In de week zijn er hoofdzakelijk bijna geen toeschouwers, dan zijn het enkel de mensen die er moeten zijn. Zeker nu met streamingdiensten waar alles online te volgen is. In het weekend is er dan wel publiek.”


Glenn Maes, voorzitter Paardensport Vlaanderen: “Dat is het probleem volgens mij. Op de 2* wedstrijden moet de sport betaald worden door de sporters. Er zijn er maar weinig die zo’n evenementen gaan sponsoren door het beperkte publiek. Er is te weinig te beleven. Sporters, eigenaars en deelnemers moeten het betalen.”



Luc Tilleman, Stal T&L: “Op een LRV concours zie je altijd keiveel volk, eender waar het doorgaat. Zo was er bijvoorbeeld onlangs een LRV-wedstrijd op de pistes van het Azelhof en daar stond meer publiek dan bij een CSI2* Grote Prijs."


Benieuwd naar meer? Bekijk dan HIER de nieuwe JUMP-OFF