Robin Bielen gekroond in het KR Kampioenschap

Robin Bielen gekroond in het KR Kampioenschap

Robin Bielen heeft afgelopen weekend het Kampioenschap op naam geschreven bij de KR, die doorging op de pistes van de Zonnehoef in Zonhoven. 

Ruim veertig combinaties dongen in het begin mee voor goud in het Kampioenschap, uiteindelijk bleven veertien van hen over tot op het einde. Robin Bielen legde met Amezing (v. Landino) een vlekkeloos parcours af en zegevierde over 1.05m hoogte. Stefanie Grootjans besloot haar deelname met Nechama van de Pertjeshoeve (v. Cumthago C) met de tweede plaats. Niels Gerits kreeg het brons omgehangen op V Amouretta (v. Vipolyte Z). Voor Inka Collas en Gitana Van Difra (v. Escuro) was er de vierde plaats gevolgd door Tine Daenen en Ovana (v. Numero Uno) op vijf. 

Op zondag won Wesley Carmans de 1.20m rubriek in het zadel van Starlight, een vijfjarige BWP merrie van Diamant de Semilly gefokt door Alex Veas. De tweede plaats was voor de een jaar oudere Razlle Dazlle Van de Zavel (v. Cicero Z) onder Jan Motmans. Op drie zagen we Chaplin-K van t Kattenheye Z (v. Cigaret JV H Z), een achtjarige Zangersheide ruin onder begeleiding van Kaat Geurts. Heel wat jonge paarden blonken uit in de top vijf met een vierde plaats voor Qadira Van de Schemmersberg (v. Naba de Reve) onder Jorne Schroyen en vijf voor Qmusic Boy van de Zavel (v. Golden Boy du Geer) met opnieuw Motmans aan het stuur. 

Het 1.15m jachtparcours werd gewonnen door Tony Gerits met Chanelle van het Guldenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Net als hen kon ook Motmans Dargent du Mas d Eole Z (v. Dieu-Merci van T&L) foutloos naar de finish brengen en werd tweede. Schalini Deroo en Europa (v. Singapore) zagen we terug op drie. 

Luna Peeters beste ponyruiter

Bij de ponies was het Luna Peeters die de ereronde mocht leiden op Gremashof Jamilah. Demi Smeets volgde op twee met Nico. Aan de start zagen we ook nog Sienna Carrera met Guusje en Sterre Vanheusden met Tim T (v. Justice HR). Zij kwamen respectievelijk op drie en vier. 

Peeters was ook de beste over 90cm en won met ruim vier seconden voorsprong op Kyara (v. Eternity van de n.ranch). Demi Smeets werd wederom tweede op Nico. Julie Manshoven besloot de top drie met Jody PCM.

Alle resultaten




Foto ©: Kempische Regionale