Z-winst voor Koen Cerpentier in Kalken

Z-winst voor Koen Cerpentier in Kalken

Het ruitertornooi ingericht door LRV Kalken lauwerde Koen Cerpentier als beste ruiter in de klasse Z. 

Slechts twee van de acht combinaties van de klasse Z schopten het tot in de barrage. Thomas De Cock had zich met Lanson-R (v. Echo van t Spieveld) naar die tweede fase geloodst maar kreeg daar vier strafpunten aangerekend. Cerpentier daarentegen bleef op Qwibus van d'Abelendreef (v. Vigo d'Arsouilles) van al het hout af en was ook nog eens vijf seconden sneller. De Cock nam ook het brons voor zijn rekening met Jalisco van het Eusselshof (v. Cicero Z). Op vier stond Ivan Van Hove met Merijn van de Dielaerthoeve (v. Fantomas de Muze) gevolgd door Sam Van Steelandt en Pebbles van 't Hammelhof (v. I'm Special de Muze). 

De Cock slaagde er wel in om Nisra - R, eveneens een nakomeling van Echo van t Spieveld, foutloos naar de finish te brengen in de klasse M en had daarbij de snelste tijd. Joeri Van Bockstal nam met Ginger VB (v. Wandor van de Mispelaere) de tweede plaats in. De top drie werd besloten door Kiano Teirbrood en Best Mix It's Me (v. Bamako de Muze). 

In de klasse L kwam de winst op naam van Lobke Penneman uit Kieldrecht-Vrasene. De amazone bestuurde Presence van d'Avrije (v. Kadans van de Mispelaere). Ward Van Oost volgde slechts zes honderdsten later op Napoleon van Orti (v. Arko) om tweede te worden. Drie was voor Belle Verbeke met Piaf de Wulf Selection (v. Richebourg D'10). 

Alle resultaten