Angelica Augustsson's ziet met Chadora Lady nog een topper vertrekken

Angelica Augustsson's ziet met Chadora Lady nog een topper vertrekken

Nadat een week geleden Nintender Star (v. Nintender), de twaalfjarige ruin van de hengst Nintender, de stallen van Angelica Augustsson verliet moet de Zweedse amazone opnieuw afscheid nemen van een topper. Ook Chadora Lady (v. Chacco-Blue x Nintender) krijgt een nieuwe ruiter aangewezen, dat lezen we in een bericht op haar sociale media.

De negenjarige merrie werd begin dit jaar aan de Zweedse toegewezen nadat ze eerder onder het zadel van Augustsson's man, Marlon Zanotelli, mocht vertoeven. Augustsson moest de merrie een trapje hoger brengen in de sport en dat is haar aardig gelukt. Op nog geen jaar tijd ontpopte het duo zich tot op 4*-niveau met in afgelopen september zelfs twee maal een 5*-passage in Rome. In oktober wonnen ze nog een 3* Grand Prix samen en daar voegden ze eind september nog een top vijf-notering bij in een 4* Grand Prix. 

"Eén in de duizend. Het was een eer om je tot op een hoger niveau van de sport te mogen brengen. Nu zullen we je succes blijven volgen onder je nieuwe ruiter. We zullen je allemaal ontzettend hard missen." staat te lezen in haar post op Instagram. Wie de teugels van de beloftevolle merrie overneemt, is nog niet gekend.