SBB Jonge Pony's: Millie Siccard stuurt Ipa Bellerose D’Andane naar winst

SBB Jonge Pony's: Millie Siccard stuurt Ipa Bellerose D’Andane naar winst

Ook voor jonge pony’s van vier tot en met zes jaar, stond er een SBB-Competitie voor Jonge Pony’s op de agenda, georganiseerd door LRV Moerbeke Waas organiseerde op 1 mei. 

Liedewij van de Sijpe (LRV Moerzeke) won met Milly van Stal Het Noordereind (v. Vanity vd Buxushof) bij de allerkleinste zesjarige pony’s. Bij de zesjarige B-pony’s was er goud voor Jesse Van Steen (LRV Bornem), in een barrage met drie kandidaten, met de door de familie Fockaert gefokte Wonder van het Rozendaelhof (v. Twice as Nice). Jesse en Wonder bleven netjes foutloos in de barrage. Janne Goethals (LRV Bassevelde) zette een dubbele foutloze omloop neer bij de zesjarige C-pony’s met Kessington (v. Karlos) en dat was meer dan voldoende voor winst. 

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen zes combinaties naar de barrage. Vijf combinaties bleven foutloos. De snelste was Ipa Bellerose D’Andane (v. Silver Bert) onder het springzadel van Millie Siccard (LRV Oud-Turnhout). Noor Meerschaert (LRV Sint-Gillis-Waas) reed Tallyho Adam (v. Kingstown Cavalier) naar de tweede plaats, voor Frédérique Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) met haar Cruz van de Molendreef Z (v. Cabrio vd Heffinck). De Brp-hengst Washington van het Klavertje (v. Daho du Paradis) pakte plaats vier met Yelena Maertens (LRV Koningshooikt). De top-vijf werd afgesloten door orchid’s Malissa (v. Kristall van Orchid’s).




Bron: LRV