Ivan Van Hove triomfeert in klasse Zwaar bij LRV Maarkedal

Ivan Van Hove triomfeert in klasse Zwaar bij LRV Maarkedal

De LRV ruiters van Oost-Vlaanderen mochten afgelopen zondag hun springkunsten weer aan elkaar meten tijdens de indoor jumping in Maarkedal. De hoofdwinst ging er naar Ivan Van Hove, die laat in de namiddag tijdens de Z130 proef met Merijn van de Dielaerthoeve als enige dubbel nul bleef.

Van de zeven ingeschreven combinaties stootten er uiteindelijk twee door naar de barrage, waarbij Ivan Van Hove in het zadel van Merijn van de Dielaerthoeve als enige opnieuw een foutloze ronde liet noteren. Kilian Franco kreeg één jammere springfout en werd zo met Quintus van 't Martendonkerf knap tweede. Het brons werd in de wacht gesleept door Koen De Nijs, die op Mister Q van de Stationshoeve naar de snelste tijd bij vier strafpunten in de basisomloop sprong.

Thomas De Cock op één in klasse Midden

Even voor de laatste proef kwamen dertien deelnemers aan de start van de klasse Midden. Het parcours over 1.20m hoogte bleek voor zeven van hen een koud kunstje, waarna de prijzen werden uitgevochten in de barrage ronde. Hier reed Thomas De Cock naar het goud met een opmerkelijke voorsprong van ruim twaalf seconden op de nummer twee. De Cock zette met een chrono van 31.84 seconden als snelste een tweede foutloze omloop neer in het zadel van Nisra - R, en verwees Amelie De Backer op Dayla van Pottelberg als enige andere met een dubbel foutloos resultaat zo naar zilver. Eén balk uit de lepels en een tijd van 33.50 seconden leverden Quinten Franco en Quinton van't Martendonkerf het brons op.

Vind alle resultaten van Indoor springen Maarkedal HIER.