Ben Thiry oppermachtig in Oud-Heverlee

Ben Thiry oppermachtig in Oud-Heverlee

De Ruiterschool in Oud-Heverlee vormde dit weekend opnieuw het decor van een knap door LRV Moorsel-Tervuren georganiseerde indoor jumping. Het uitdagend gebouwde Z130 parcours zorgde voor de nodige sensatie, waarbij Ben Thiry finaal de overwinning in de wacht sleepten.

Slechts vier combinaties wisten de basisomloop van de Z130 proef zonder fouten te vervolledigen, en plaatsten zich zo voor de barrage. Daar reed ieder op het scherpst van de snee, waardoor een fout snel gemaakt was. Enkel Ben Thiry slaagde er op de rug van Prima Vera TB (Lavallino Ter Klomp) het hoofd opnieuw in alle balken in de lepels te laten liggen, wat hem in een tijd van 34.38 seconden verdiend de winst opleverde. Dries Vanthienen zette een razendsnelle omloop neer in 29.55 seconden, maar maakte met Elordonne S (Lord Z) één springfout en eindigde zo als tweede. Ook de derde podiumplaats ging nog naar Thiry, waarbij hij in het zadel van Kadee van St-Rockes Kapelle (Echo van 't Spieveld) bij vier strafpunten afklokte op 31.41 seconden.

Hannelore Haijen wint M120

Hannelore Haijen won in het zadel van Baccardi van het Roelhof (Balougran Z OLD) de klasse Midden, en verwees daarmee Stijn Craessarts op Phantom van het Dorpelhof (Emerald van 't Ruytershof) naar de tweede plek. Het brons werd in de wacht gesleept door Eline Lopes, die met Icksilbera vh Meerdaalwoud (Cardento) als derde snelste dubbel foutloos bleef.

Vind alle resultaten van de Indoor Springen Moorsel-Tervuren hier.