'Beste CSI5* ruiter van Mechelen', Thibeau Spits en Foncetti v. Heffinck blazen het dak eraf in Grote Prijs Mechelen

'Beste CSI5* ruiter van Mechelen', Thibeau Spits en Foncetti v. Heffinck blazen het dak eraf in Grote Prijs Mechelen

De CSI5*-W 1.55m Grote Prijs van Jumping Mechelen zag heel wat ruiters zich kwalificeren voor de barrage, waar uiteindelijk toch nog een schifting plaatsvond. 

Eerste in de barrage was Gerfried Puck, de Oostenrijker die een dag eerder ook al het hoofdnummer op naam schreef. Aan de start met Idiaal Special H.J. (Falaise de Muze) nam Puck net iets te veel risico in de bocht richting de BMW combinatie en ging in de fout. Voor Christian Ahlmann, de man die zowat alles al gewonnen had wat er te winnen viel in Mechelen, had enkel nog een Grote Prijs te kort op zijn palmares. Op Blueberry (Conrad) nam ook hij risico richting de combinatie en de balk van de eerste oxer ging tegen de grond. Al snel was het duidelijk dat de BMW-combinatie een spilfiguur zou spelen in deze barrage. 

Pius Schwizer zorgde als vierde in de ring met Cyra Z (Casimo) voor de eerste foutloze ronde en deed dat in een tijd van 39,17s. Matthew Sampson toonde dat het nog rapper kon en stuurde in een adembenemende rit Daniel (Heartbreaker) in 38,44s naar de eindmeet en richting de leiderspositie. Thibeau Spits mocht als eerste Belg de ring in. Op Foncetti v. Heffinck (For Pleasure) droeg Spits de band dat aangaf dat hij de beste CSI5* ruiter van het moment is in Mechelen. De jonge Belg bewees des te meer die eer waard te zijn en verbeterde de tijd naar een snelle 37,87s. 

Petronella Andersson nam de leiderspositie al meteen weer over na een vlammende rit met Cassina Z (Casado v't Gelutt Z) en was maar liefst 75 honderdsten sneller dan Spits. Gilles Thomas reed een secure barrage met Ermitage Kalone (Catoki) wat resulteerde in een foutloze rit, de tweede voor België! Voor Dialektro (Diacontinus) was het zijn eerste keer op deze hoogte want nog maar een dag eerder maakte de achtjarige ruin zijn debuut op 1.50m hoogte. Onder Rodrigo Giesteira Almeida rondde hij foutloos af. 

Jules Van Hoydonck heeft ongetwijfeld een week om nooit meer te vergeten. De 21-jarige kwam met Minte vd Bisschop (Plot Blue) voor het eerste in een CSI5* Grote Prijs aan de start. Met slechts één balk tegen de grond kun je spreken van een knallende start op het hoogste niveau! Yves Vanderhasselt was de laatste die de winst terug naar België kon brengen met Nikita van de Koekelberg (Loro Piana Filou de Muze). 

Resultaten