Team 'Groupement Hippique du Sud' wint Interprovinciaal Belgisch Kampioenschap in Mechelen

Team 'Groupement Hippique du Sud' wint Interprovinciaal Belgisch Kampioenschap in Mechelen

Het Interprovinciaal Belgisch Kampioenschap tijdens Jumping Mechelen werd beslecht zonder barrage. De Groupemant Hippique du Sud ging met de overwinning in de haal. 

Het team kreeg slechts één springfout te verduren, die tevens weggeschrapt werd uit het resultaat. De twee nulrondes kwamen van Aurelie Breton met Jalway De L'Escofiette (Tresor de Virton) en Constance Adam met Icone DS (Coeur de Cachas). Marie Foulon hoefde op Easy (Best Opus Dei Z) niet meer aan de start te komen in de tweede ronde door het super resultaat van haar teamgenoten. Julia Bertholet maakte haar springfout op Olala van de Wittemoere (Houston) meer dan goed met een foutloze rit in de tweede ronde. 

Voor het tweede jaar op rij grijpt het West-Vlaamse team naast de titel. Anouk Devos was hier de sterkhouder en had met Caspar CB (Numero Uno) slechts een tijdsfout. Stive Hoflack en Kieffer van de Oosterwalle (Cooper van de Heffinck) hadden een moeilijkere start maar stonden sterk in de tweede ronde! Nicolas Lambrecht had dan weer het omgekeerde scenario met Ogopogo (Deaville de La Vie). Het team was compleet met Melanie Deloof en New Balou van 't Leeuwerikenhof (Bisquet Balou vd Mispelaere). 

Het brons ging naar de Vlaamse Onafhankelijke Ruiters. Ronald Krijnen droeg z'n team door geen enkele fout te maken op Qarmilla van Het Geeneinde (Karmel van de Watering). Laurent Nuyens kon de foutloze lijn van de eerste ronde met Daddy's Day Dream P (Just Daddy P) niet doortrekken naar de tweede. Voor hen streden nog Jonas van Dijck met Pompidou van de Beekhoeve (Hunters Scendro) en Evi Peeters met Nirvana van het Heikanthof (Emerald) mee. 

Resultaten