Nicola Philippaerts en Derby de Riverland schrijven de BWM Masters op naam: "Fantastisch om te mogen winnen in Mechelen"

Nicola Philippaerts en Derby de Riverland schrijven de BWM Masters op naam: "Fantastisch om te mogen winnen in Mechelen"

Een waar spektakel mondde uit in winst voor Nicola Philippaerts en Derby de Riverland. Een tweede overwinning voor de familie Philippaerts op deze tweede dag van Jumping Mechelen! Philippaerts gaat zo aan de haal met een gloednieuwe BMW en zorgt na vijf jaar opnieuw voor een Belgische overwinning in de Masterproef!

Zes combinaties overleefden de basisronde en de eerste twee barrages van deze Masterproef. Pius Schwizer kwam in de voorlaatste ronde, waar nog een laatste keer de hindernissen werden opgetrokken, als eerste aan de start op Cyra Z (Casimo). Wederom werd een foutloze rit genoteerd voor het Zwitserse duo. Nicola Philippaerts en Derby de Riverland (Kannan) bemachtigden ook een ticket voor de laatste titanenstrijd. Aan het lijstje werden ook Koen Vereecke met Halima van het Bonte Hof Z (Hos d'O), Olivier Philippaerts met Le Blue Diamond van't Ruytershof (Plot Blue) en Jur Vrieling met Griffin van de Heffinck (Castelino van de Helle) toegevoegd. 

Vijf combinaties in de finale barrage dus! De hindernissen bleven in deze ronde zoals ze zijn, de tijd werd doorslaggevend en het kwam aan op snelheid en behendigheid bij deze duo's. Wederom was Schwizer als eerste aan de beurt. Met de negenjarige Zangersheide merrie haalde hij alles uit de kast en dat bleek te werken tot de laatste hindernis. Hun tijd was 37,12s. De Philippaerts-familie had 50% kans op winst! Nicola en de tienjarige Kannan-zoon werden door een enthousiast publiek naar de finish geloodst en stevenden af op een foutloze rit en hun chrono op 34,53s. Na een foutje van Koen Vereecke en de tienjarige Zangersheide merrie was het Olivier die de winst van z'n broer nog kon afsnoepen. De twaalfjarige BWP hengst tikte op hindernis één de balk uit de lepels en dus was het ook voor hen over and out. 

Bleef de winst in eigen land of ging die naar Nederland? Dat lot lag in de handen van Jur Vrieling en de elfjarige sBs merrie. Zij konden als laatste nog achter de tijd van Nicola Philippaerts aan. Vrieling was gebrand op de kortste tijd maar kon niet tippen aan de oppermachtige, Belgische combinatie.

Resultaten