Thibault Philippaerts en Obama de La Liniere zegevieren in Sires of the World: "Hier heb ik altijd al van gedroomd"

Thibault Philippaerts en Obama de La Liniere zegevieren in Sires of the World: "Hier heb ik altijd al van gedroomd"

De grond in Mechelen daverde na de barrage van Thibault Philippaerts en Obama de La Liniere! Het voormalige 'Talent van het Jaar' won op spectaculaire wijze de CSI5*-W Open Sires of the World Zangersheide-competitie en liet de concurrentie in het stof bijten. 

Een uitdagend 1.45m basisparcours scheidde het kaf van het koren in deze Sires of the World competitie van Mechelen. Daniel Deusser had zowel Otello de Guldenboom als zijn vader, Scuderia 1918 Tobago Z (Otangelo) onder het zadel in deze rubriek. Met de negenjarige nakomeling van de vos gekleurde ruin mocht hij als eerste aan de start in de barrage. De Duitser was niet van plan iets aan het toeval over te laten en stuurde Otello de Guldenboom meteen naar een foutloze barrage in een tijd van 37,08s. Thibault Philippaerts trad als tweede aan op Obama de La Liniere (Marius Claudius). De negenjarige BWP hengst werd door Philippaerts naar de finish geloodst in maar liefst 3,21s minder dan Deusser's tijd! Te kloppen tijd: 33,87s.


"Hier heb ik altijd al van gedroomd", sprak Philippaerts na zijn overwinning. "In de barrage heb ik vooral geluk gehad dat alles goed uitdraaide en de puzzelstukken in elkaar vielen. Om zo'n grote proef te winnen voor het fantastisch publiek van Mechelen, dat is een droom die uitkomt!"


(Lees verder onder de foto)


Matthew Sampson maakte vorige week nog een goede beurt tijdens de Wereldbekerwedstrijd van Londen en zocht ook hier in Mechelen opnieuw de spotlight op. In het zadel van Daniel, een vijftienjarige KWPN'er van Heartbreaker liet hij het publiek op het puntje van hun stoel! Het duo kon echter niet tippen aan de snelheid van Philippaerts en besloot met een tijd van 35,27s voorlopig achter de leider op twee.

Jens Vandenberk en Faldiano, een achttienjarige Heartbreaker-zoon kwamen eveneens hun geluk beproeven in deze barrage. In de laatste lijn trok het duo alle registers open maar het mocht wederom niet zijn - Een tijd van 34,74s plaatste hen op twee, Sampson zakte naar drie. Kon Christian Ahlmann met Dourkhan Hero Z (Don't Touch Tiji Hero Z) zijn overwinning van eerder herhalen? De Duitser had met de achtjarige alvast de jongste hengst onder het zadel. Een secure ronde liet hen foutloos de finish kruisen. 

Als laatste kwamen er nog twee plaatselijke ruiters, al dan niet publieksfavorieten, aan de start. Thibeau Spits richtte de focus op Foncetti v. Heffinck (For Pleasure). Het duo had de ogen gericht op een foutloze rit maar de balk van de laatste stijlsprong besliste daar anders over. Gilles Thomas kon als laatste de eindstand door elkaar schudden. De Belgisch Kampioen kon samen met zijn 'Paard van het Jaar', Ermitage Kalone, de overwinning nog binnenhalen. Een te scherpe bocht liet hen in de fout gaan, de winst voor Philippaerts was binnen.

Resultaten