Elke Appeltans en Nick Bossaerts zegevieren op New Year Arena van Mechelen

Elke Appeltans en Nick Bossaerts zegevieren op New Year Arena van Mechelen

Nadat de prijzen in de Epplejeck Cup waren verdeeld werden de hindernissen in de New Year Arena van Jumping Mechelen opgetrokken tot een hoogte van 1.35m voor de CSI2* rubriek. Elke Appeltans ging een Belgisch podium vooraf met Falve. Opvolgend kon Nick Bossaerts de ereronde leiden in de finale voor zesjarigen. 

De combinaties van de eerste rubriek waren sterk aan elkaar gewaagd. Elke Appeltans schreef met Falve (Guccio, ex Vleut) de proef op naam met slechts één honderdste verschil op Geoffrey Cobbat en Lambada D (Edjaz van t Merelsnest), die op twee besloten. Andres Vereecke had de leiderspositie met In The Mood (Winningmood) in handen maar moest beide eerder genoemde combinaties nog voor zich dulden met vijftien honderdsten verschil. James Whitaker slaagde er ook in om op Caloro Ex Z (Candillo 3) binnen diezelfde seconde te finishen en werd met de Zangersheide ruin vierde op enkele honderdsten verschil op Leonie Peeters, die ook de 25 vooraan had staan met Godlike van de Kapel (Balthazar v. Wisbecq). Vincent Lambrecht had in het zadel van Petruska v. Bisschop (Denzel v't Meulenhof) de eerste foutloze ronde en finishte uiteindelijk nog op zes.

In de finale voor zesjarige paarden was het Nick Bossaerts die in zijn barrage met Reykjavik Odeveld (Bamako de Muze) voor de snelste tijd zorgde. Ive Tonet zat hen met Gancio van 't Smisveld Z (Gino H) op de hielen maar besloot op twee. Jan Stoffelen stuurde Ravaline van het Groeshof (Mistral Optimus) naar drie. De top vijf werd verder aangevuld door Ann-Sophie Noppe en Rosette van de Berlingmolen (Nonstop) en Kobe Malisart met Rambo vh Gebergte (Naxcel V.). 

Resultaten