Evelyne Putters en Eye of The Tiger winnen loodzware Young Riders Grote Prijs

Evelyne Putters en Eye of The Tiger winnen loodzware Young Riders Grote Prijs

De finale proef voor Young Riders vormde een ware uitdaging voor zijn deelnemers. Uiteindelijk konden drie Belgische toppers, elk deel van het Talententeam van Paardensport Vlaanderen 2024, het podium domineren na een razend spannende barrage.

Iedereen zat op het puntje van zijn stoel tijdens de barrage van de CSIJ-YR 1.40m Grote Prijs! In totaal schopten dertien van de net geen veertig combinaties het tot in deze finale. Mathieu Guery mocht de spits afbijten met Tender Dream Hero Z (Thunder vd Zuuthoeve). Het winnende duo van gisteren nam iets te veel de binnenkant van de bocht waardoor de Zangersheide ruin licht de staander tikte en een balk tegen de grond ging. 

Voor Nederland kwam Siebe Leemans aan de start met Karamella (Plot Blue). Bij hen werd al op hindernis één een fout aangerekend. Verder bleven ze van het hout af en finishten net iets trager dan Guery. De eerste foutloze ronde kwam van Evelyne Putters. De amazone was op Eye of the Tiger (Carambole) niet enkel foutloos maar had daarbij ook nog eens de snelste tijd - 35,76s. Het parcours stuurde heel wat combinaties in de fout op verschillende hindernissen. 

Kristy Snepvangers is aan terrein aan het winnen hier in België. De Nederlandse amazone had met de door haar opa gefokte Insperation (Etoulon) een plek in de barrage weten te bemachtigen maar ook voor hen ging bij de eerste hindernis de balk tegen de grond. Met nog maar vijf combinaties te gaan was het enkel Putters die de nulscore wist te behouden. Daar bracht Aurelia Guisson verandering in. Aan boord van No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Reve) was de amazone op geen fout te betrappen maar kon de tijd niet verbeteren. Na haar volgde nog een foutloze rit van Louis Lambrecht en Cevrine du Banney Z (Chippendale Z). Ook zij wisten niet sneller te finishen dan Putters maar kwamen wel voor Guisson te staan. 

Resultaten