Dirk Demeersman: "Geen woorden maar daden"

Dirk Demeersman: "Geen woorden maar daden"
Op een druk bijgewoonde persconferentie werd Dirk Demeersman op Jumping Mechelen voorgesteld als de nieuwe bondscoach van de Belgische springduivels. Niet alleen de hippische pers was aanwezig, maar ook de nieuwsploegen van VTM & VRT.

Zijn contract gaat in vanaf 01 januari 2015 en heeft een duurtijd van 2 jaar. Het doel wordt kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio. Hij stopt ook met zijn actieve sportcarrière.
Demeersman is 50 jaar oud en nam deel aan 3 Olympische Spelen. Zo werd hij met Clinton individueel 4e in Athene. Daarnaast nam hij 4 keer deel aan Europese kampioenschappen en 2 keer aan de World Equestrian Games. In Kentucky behaalde hij met Bufero van het Panishof een bronzen teammedaille.

Tijdens de persconferentie gaf Dirk Demeersman meer uitleg.

IMG_2230"De laatste jaren heb ik vaak gedacht om te stoppen. Ik ben een winnaar en als je niet meer kan winnen op het hoogste niveau dan stop je beter. De meeste paarden die ik reed waren van eigenaars, zij zullen nu een nieuwe ruiter zoeken, al zal ik sommige eigenaars wel helpen zoeken naar een gepaste ruiter. Ik heb zelf nog enkele jonge paarden, wat ik daarmee precies ga doen weet ik nog niet. Ik denk wel dat ik dagelijks thuis nog een 2-tal keer zal rijden om in conditie te blijven.
Ik ga geen assistent nemen, het is een fulltime job waar ik volledig voor ga. Het systeem van het kampioenen-, A- & B-kader ga ik ook herbekijken."