Dirk Demeersman is de nieuwe bondscoach

Dirk Demeersman is de nieuwe bondscoach
Tijdens de jaarlijkse persconferentie van de KBRSF werd de nieuwe bondscoach voor de springruiters voorgesteld. Na het ontslag van Kurt Gravemeier moest de federatie op zoek naar een vervangen.
In de topsportstructuur krijgt de coach een uitgebreide sportieve bevoegdheid, samen met de technische commissie. Tijdens de eerder vermelde evaluatie en in overleg met ondermeer de ruiters, werd een profiel uitgewerkt van de ideale coach. Verschillende aspecten zoals ervaring, technische kennis, beschikbaarheid, bereikbaarheid, communicatie,  horsemanship en affiniteit met de (Belgische) topsport kwamen daarbij aan bod.

Verschillende kandidaten werden daarbij geëvalueerd en Dirk Demeersman leunde meest aan bij het profiel dat werd uitgetekend. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd u vandaag de nieuwe jumpingcoach  voor te stellen.  Bovendien zal Dirk Demeersman de volledige verantwoordelijkheid krijgen over de seniorruiters, van het laagste tot het hoogste niveau. De ultieme sportieve doelstelling voor 2015 is uiteraard de selectie voor de Olympische Spelen die we moeten afdwingen in Aken tijdens het Europees Kampioenschap. Dirk Demeersman kondigde meteen aan dat hij in de loop van de maand januari al een overleg heeft met de top 50 van de Belgische ruiters om zijn topsportproject toe te lichten. Bovendien stopt Dirk Demeersman onmiddellijk zijn carrière als actief ruiter.  Een ommekeer in zijn carrière.  Dirk Demeersman heeft een tweejarig contract getekend met KBRSF met de optie om dit na Rio te verlengen met periodes van twee jaar.