Daphne Steenssens en Etna E zegevieren in JM Indoor Masters Finale 1.10m

Daphne Steenssens en Etna E zegevieren in JM Indoor Masters Finale 1.10m

Het was spannend tot op de laatste combinatie in de Indoor Masters Finale over een hoogte van 1.10m. Danny Van Es kwam als laatste aan de beurt op Zico V en was duidelijk gebrand op de overwinning maar moest toch zijn meerdere erkennen in Daphne Steenssens. 

In het zadel van Etna E, een 19-jarige Bon Ami B-nakomeling kwam de amazone al als negende aan de start. Het duo legde de lat meteen hoog en rondde hun tweede fase foutloos af in een tijd van 21,34s. Danny Van Es kwam als laatste aan de beurt met Zico V en greep met vier honderdsten naast de overwinning. Robin Bielen kwam exact twee seconden later over de finish met Bigarre WH Z (Big Sar JR K Z) en werd derde. 

Jeroen Verschueren bracht Aloma CKZ, een zesjarige merrie van Aktion Pur Z naar de vierde plaats voor Stephanie Steenssens en Casper van het Broekdal (Definitief). In totaal konden 20 van de 61 combinaties foutloos afronden.


In de Epplejeck Cup 1.05 m ging de overwinning naar Marie Reygaerts en Gazelle Z (Griseldi). Tony Gerits sprong met Mademoiselle Thucar (Thunder van de Zuuthoeve) naar een tweede plaats. Jade Vanstallen vervolledigde het podium met haar 16-jarige ruin Calimero Van Het Schaarbroek Z. De top vijf werd vervolledigd door Jessica de Knop en Ellen Geuten.

Resultaten