Thibeau Spits verzekert Belgisch kleur bovenaan, CSI5*-debuut voor Jules van Hoydonck!

Thibeau Spits verzekert Belgisch kleur bovenaan, CSI5*-debuut voor Jules van Hoydonck!

Het 5* programma op donderdag werd afgetrapt met de CSI5*-W 1.40m Prize Agora. 45 combinaties kwamen aan de start, 24 van hen bleven foutloos. Thibeau Spits liet de top vijf Belgisch tinten maar ook Jordy van Massenhove liet zich opvallen bovenaan de uitslag!

Voor Jules van Hoydonck was het zijn debuut op 5* niveau! De Belgisch Kampioen bij de Young Riders rekende hiervoor op Oryzon van het Schaeck (Zirocco Blue). Geen slechte start voor van Hoydonck op het hoogste niveau met slechts een springfoutje voor de negenjarige BWP merrie. 

De jonge ruiter liet ons op voorhand nog weten meer stress te hebben voor de Fancy Dress Western-uitdaging die hem op donderdagavond nog te wachten stond dan voor zijn debuut op dit niveau. 

Voor zij de arena betraden werd het podium gedomineerd door de aanwezige Britten. Matthew Sampson leidde de uitslag op MGH Candy Girl (Sligo Candy Boy) met een tijd van 51,79s. Landgenoot Robert Whitaker volgde op twee met Chatondo (Chacco-Blue) en een tijd van 53,27s. Thibeau Spits had de beste Belgische uitslag verzekerd in het zadel van Ibestra VB (Quality Time TN) en besloot op vier. Voor hen op drie kwam de Oostenrijker Gerfried Puck met Iduaal Special HJ (Falaise de Muze). 

Resultaten