Larissa Pauluis en Flambeau nipt zonder medaille van start op Wereldbeker Grand Prix Mechelen

Larissa Pauluis en Flambeau nipt zonder medaille van start op Wereldbeker Grand Prix Mechelen

De grote piste van Jumping Mechelen werd na het springprogramma van donderdagochtend omgetoverd tot een dressuurring waar de top van de dressuur hun opwachting maakte. Winst was er voor Charlotte Fry, de Britse gaf de concurrentie geen schijn van kans. Larissa Pauluis zorgde voor eigen publiek voor het beste Belgische resultaat. 

De overwinning ging naar Charlotte Fry. Lottie werd unaniem door de jury op één geplaatst met Everdale. De KWPN hengst van Lord Leatherdale bezorgde haar een totaalscore van 76,152% en dus een overtuigende overwinning. Marlies Van Baalen greep nipt naast het zilver. De Nederlandse amazone wist de jury te bekoren in het zadel van Habibi DVB. Met de elfjarige KWPN ruin van Blue Hors Don Schufro kreeg ze uiteindelijk een totaal van 73,109% op het bord, waarmee ze zelfs bij twee van de vijf juryleden op twee stond. Voor hen op twee kwam de Duitser Raphael Netz met Great Escape Camelot, ook een KWPN ruin met als vader Johnson TN. Zij stonden bij drie juryleden op twee en hadden een totaal van 73,152%. 

Larissa Pauluis was te bewonderen met Flambeau. De dertienjarige KWPN ruin van Ampere werd door twee juryleden op het brons geplaatst en kreeg een totaalscore van 72,500% voor zijn proef onder Pauluis. Het duo besloot zo op vier. Charlotte Defalque viel ook nog nipt binnen de prijzen en bracht Botticelli (Vivaldi) met een totaal van 71,500% naar de achtste plaats.

Resultaten