Winst voor Ellen Whitaker LGCT CSI5* Madrid, sterke prestaties van Constant van Paesschen, Niels Bruynseels en Cindy van der Straten

Winst voor Ellen Whitaker LGCT CSI5* Madrid, sterke prestaties van Constant van Paesschen, Niels Bruynseels en Cindy van der Straten

De overwinning in de CSI5* over 1.45m ging naar de Britse Ellen Whitaker. Zij zette de strafste tijd neer en ging dus ook met het hoogste aantal Longines Ranking-punten naar huis. 
Eerste Belg in de ranking is Constant van Paesschen op de elfde plaats. 


QUICK RESULT

1. Ellen Whitaker (GBR) - Colombia de Beaufour

2. Francisco Pasquel (MEX) - Naranjo

3. Mike Kawai (JAP) - Kahlua

4. Sameh el Dahan (EGY) - Suma's Zorro

5. Maikel van der Vleuten (NED) - Elwikke

De Britse Ellen Whitaker nam de leiding met Colombia de Beaufour (v. Ogano Sitte) door foutloos te eindigen in 58.16. Ze bleef zo netjes voor de Mexicaanse ruiter Francisco Pasquel en Naranjo (v. Robin Z) die ook foutloos bleven, maar met een tijd van 58.92. Ze waren de enige twee ruiters die het parcours foutloos aflegden in minder dan een minuut. 

De derde plaats gaat naar de Japanner Mike Kawai, die Kahlua (v. Tygo) in 61.41 over de finishlijn loodste. 

Sameh El Dahan en Suma's Zorro volgen net naast het podium met een foutloze tijd van 62.54. Het is Noorderbuur Maikel van der Vleuten die met Elwikke (v. Eldorado van de Zeshoek) in 62.56 over de streep komt. Het verschil van 0.02 seconden is goed voor de vijfde plaats. 


Verder vinden we nog Philipp Weishaupt met Goldeneye (v. Back Gammon) op zes, Martin Fuchs en Conner (v. Connor 48) op zeven en Peder Fredricson met Thelma Hastak (v. Heartbeat) op 8. 
Marcus Ehning en Stargold (v. Stakkato Gold) zijn de laatste foutloze combinatie in de ranking op de negende plek. Henrick Von Eckermann en Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) eindigen op de tiende plek, net voor Constant van Paesschen. 

Van Paesschen en de Diamant de Semilly-nazaat Vendetta Treize zetten een strakke tijd van 58.50 neer, maar tikten een balk af en kregen zo vier punten tegen. 

Net buiten de prijzen, op de vijftiende plaats vinden we ook nog NIels Bruynseels met Jenson van 't Meulenhof (v. Vagabond de la Pomme) terug, gevolgd door landgenote Cindy van de Straten en Catalina (v. Chacco-Blue) 


Resultaten