Alexander Kumps scheert hoge toppen in Gorla Minore

Alexander Kumps scheert hoge toppen in Gorla Minore

In de laatste twee reeksen in Gorla Minore was het Alexander Kumps die hoge toppen scheerde. In de twee fasen-proef over 1.30 werd hij vierde, in de Grand Prix zevende. 

Winnaar van de eerste proef was de Zwitserse Laura Vonwyl, William Funnell won dan weer de GP. 

In de Grand Prix was de overwinning dus voor de Brit William Funnell met Equine America Billy Diamo. Hij stuurde in de barrage foutloos rond in 41.79 en ging zo met het grootste deel van de prijzenpot naar huis. De Braziliaan Felipe Amaral en Germanico T volgen in 42.42. Hij wordt op zijn beurt weer gevolgd door Joseph Stockdale met Equine America Cacharel in 42.94, waardoor twee van de drie medailles naar de UK gaan. 

De Franse Leona Mermillod Baron en Chanel de la Claye blijven ook foutloos, met een tijd van 43.91 en dus goed voor de vierde plaats. De italiaanse Emanuele Camilli en Chaccrouet sluiten met een foutloze 44.70 in de barrage de top vijf af. 

Alexander Kumps en Luigig van de Kronelishoeve zetten een nette tijd van 44.35 op het bord maar tikken een balk af. Vier strafpunten dus en een zevende plaats. Thibeau Spits, eerder dit weekend nog winnaar, tikte in de basisomloop al een balkje af met Classic Touch DH. Hij wordt uiteindelijk zestiende. 


In de twee fasen-proef over 1.30 was de overwinning dus voor de Zwitserse Laura Vonwyl met Harvey VII CH. Ze legde de twee fases foutloos af en klokte in de tweede af op 28.90. De Oostenrijkse Elissa Valentina Bottoli met Ivana AMB deden dat ook, maar wel met een tijd van 30.04. Weer voor Zwitserland werden Fabio Crotta en Carressa Z in 30.66 derdes. Ze hielden zo nipt Alexander Kumps van het podium, die met Galliano van het Gravenhof over de finishlijn ging in 31.90. De laatste plek in de top vijf was voor Benjamin Palatsi en Carat 120. 


Resultaten