Winst voor Jarno Verwimp in Arville, ook Lara de Liedekerke-Meier sterk aan zet

Winst voor Jarno Verwimp in Arville, ook Lara de Liedekerke-Meier sterk aan zet

Zowel Jarno Verwimp als Lara de Liederkerke-Meier hielden de Belgische eer hoog in de CCI1* en CCI2* in het Belgische Arville.

Verwimp won de CCI1*en werd sterk zesde in de CCI2*-L. Lara de Liedekerke-Meier nam dan in de CCI2*-S het brons mee naar huis en werd in de CCI1* knap tiende. 

CCI1*-Intro

1. Jarno Verwimp (BEL) - Hilton
2. Marie-Sophie Arnold (GER) - Cocourage 3
3. Julia Krajewski (GER) - Icytonic

Jarno Verwimp begon direct sterk aan de dressuur. Hij scoorde hoog met zijn Indoctro-ruin en hield zo zijn strafpunten laag op 24,2, waardoor hij voorlopig zesde bleef. Ook jumping was binnen tijd en foutloos. Zijn tussentotaal bleef dus op 24.2 strafpunten en hij klom in de ranking naar plaats drie. 
Hij kwam vrij laat van start in de cross, maar dat deerde dus niet. Ook in de cross was hij foutloos. Hij bleef bovendien met een tijd van 04:43 netjes binnen de maximale tijd van 04.54 en voegde dus geen strafpunten meer toe aan zijn totaal. Hierdoor behield hij uiteindelijk de eerste plaats. 

Eerste achtervolger Marie-Sophie Arnold legde hetzelfde parcours af. Met 25.1 strafpunt na de dressuur scoorde ze direct hoog door op plaats 8 te eindigen. Na een foutloze jumping met de Chin Win-merrie steeg ze van plaats 8 naar plaats 4. Ook zij bleef foutloos in de cross met een tijd van 04.38 en behield zo haar 25.1 strafpunten. 

Lara De Liedekerker-Meier had Formidable 62 opgezadeld voor deze proef. Met de For Edition-merrie stond ze op de 11e plaats na de dressuur met 25.3 strafpunten. Met 1 balk in het sprinparcours werden dat er 29.3 en zakte ze iets weg naar de 15e plaats. Maar doordat ook zij een foutloze cross reed binnen de tijd, werd het uiteindelijk een 10e plaats. 

Verwimp en Lara waren gelukkig niet de enige Belgen in de top tien! Laura Birkyoe en Carmen d'Or vielen net buiten de top vijf op een zesde plaats en weren gevolgd door Olivia Lambotte met Clyde de Luxe. Laurine Thijs eindigde dan net weer voor De Liedekerke-Meier met Kizzy-Jane. 


CCI2*-S

1. Ann-Catrin Bierlein (GER) - Qula M
2. Tine Magnus (BEL) - Champagne Pia Z 
3. Lara de Liedekerke-Meier (BEL) - Origi

In deze reeks ging de Duitse Ann-Catrin Bierlein met de overwinning aan de haal. Ze stond 2e na een strakke dressuurproef die 30.1 strafpunt opleverde en bleef foutloos in zowel de jumping als de dressuur, wat haar de overwinning opleverde. 

Tine Magnus en haar Champagne Pia Z (v. Chablis I Z) maakten een iets steilere klim in de ranking. Ze stond na de dressuur met 30.8 strafpuinten op de zevende plaats. Met een foutloze jumping voegde ze daar geen starfpunten aan toe. Door ook de cross foutloos te rijden en netjes binnen de tijd te finishen (05:21, max. 05:27) klop ze op naar de tweede plaats. 

Lara de Liedekerke-Meier en haar Indoctro-ruin Origi maakten de omgekeerde beweging. Na de dressuur stonden ze met 29.7 strafpunt op de eerste plek. Een foutje in de jumping maakte daar 30.1 strafpunten van en dat was goed voor plek twee. Door een kleine tijdsfout in de cross die haar 0.8 starfpunt opleverde, eindigde ze met een totaal van 30.9 strafpunten. Nipt achter Tine Magnus dus maar alsnog goed voor de bronzen plak. 


CCI2*-L

1. Christina Schöniger (GER) - Schoensgreen Continus - 27.0pt
2. Gesa Staas (GER) - St Stacy - 28.2pt
3. Eva Terpeluk (GER) - Uni's Black Pearl - 29.3pt

Het podium was net te hoog gegrepen voor Jarno Verwimp en Kyba van de Jomaheide, maar dat wil niet zeggen dat ze geen strakke prestatie neergezet hebben. Na een mindere start in de dressuur hadden ze voorlopig 31.1 strafpunten staan, goed voor de veertiende plek. Na een foutloze cross klom hij één plaatsje omhoog in de ranking, naar 13 dus. Het was echter de foutloze jumping binnen de tijd die voor de sprong naar voor zorgde en Verwimp met de Casanova-nazaat de zesde plaats bezorgde.

Verder in de top tien vinden we ook nog Tom Goeman. Hij stond op de vierde plek na de dressuur met Sibo de Quiesce met 28.3 strafpunten en bleef daar staan na een foutloze cross. Met echter een balk in de jumping en ook een klein tijdsfoutje werd het totaal aantal strafpunten 32.7 en dat is uiteindelijk goed voor de achtste plaats. 

Resultaten