Belgische Young Riders voorlopig vierde in tussenstand op EK Maarsbergen

Belgische Young Riders voorlopig vierde in tussenstand op EK Maarsbergen

Op de Maarsbergen Horse Trials is vanmiddag het EK voor de jeugd van start gegaan met de dressuur. Zowel de Young Riders als de Junioren kwamen vandaag in actie. 

Tussenstand Junioren:

1. Tsjechië 
2. Duitsland
3. Frankrijk
4. Nederland

Tussenstand Young Riders:

1. Polen
2. Spanje
3. Duitsland
4. BelgiëBij de Junioren ligt de Duitse Ann-Catrin Bielein op kop met haar  Auf Geht's Fraeulein Hummel (Avagon) op kop met een totaal van 25.3 strafpunten. De jury beloonde haar proef met een score van 74.67%. Voor Ierland volgt dan Lilly Keogh op de voet met haar Master Tredstep die ze naar de tweede plaats stuurde met 28.8 strafpunten. De Britse Leilia Paske en Billy Mcfee volgen dan met 29 strafpunten op de derde plaats. Young riders

Bij de Young riders gaat individueel de Duitser Jerome Robine op kop met Guccimo R Old die hij met een score van 77.88% rondstuurde in de dressuur en wat hem 22.1 strafpunten opleverde. Het Nederlandse team staat voorlopig op een zevende plaats in het klassement, maar individueel zien we Myrle Schoones en haar Dimitri met 26.8 strafpunten op een tweede plaats staan. Haar dressuurproef werd beloond met 73.18%. Voor Duitsland ligt momenteel Brandon Schäfer op een derde plaats met zijn Fraeulein Frieda 10 die hij naar 27.3 strafpunten stuurde. 

Het beste Belgische resultaat kwam vandaag voor Jasper Peeters en zijn Jackass PK die met 30.4 strafpunten op een zevende plaats staan voorlopig.


Morgen staat de tweede dag van het dressuur op het programma. 


Tussenstand