Geen Pius Schwizer en Vancouver de Lanlore op Europees Kampioenschap in Milaan

Geen Pius Schwizer en Vancouver de Lanlore op Europees Kampioenschap in Milaan

Tegenslag voor Pius Schwizer. De springruiter moet zijn deelname aan het Europees Kampioenschap in Milaan begin september annuleren. Vancouver de Lanlore, waarmee hij normaal gezien zou deelnemen, is aan het herstellen van een peesblessure in zijn linkervoorbeen. 

De veertienjarige hengst, met François Vorpe en Giuseppe Marino als eigenaars, krijgt nu eerst twee tot drie maanden rust om te herstellen. "We overhaasten niets", zegt Schwizer. "De tijd die dan nog rest tot aan het EK is erg krap. We zijn pas klaar om deel te nemen als Vancouver weer 100 procent fit en sterk is. Het doel is deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024. We weten wat we kunnen en waartoe we in staat zijn, als we gezond en fit zijn natuurlijk." 

Het drukke voorjaar staat volgens Schwizer los van de blessure. "Een deelname aan de wereldbekerfinale in Omaha stond niet op ons plan, maar nadat ik het finaleticket had kunnen bemachtigen en vier superrondes had gereden in Omaha, heb ik Vancouver bijna een maand pauze gegeven."Achteraf gezien was de start op het CSI4* Montefalco (ITA), waar de ruiter uit Luzern de GP won met Vancouver, misschien te veel van het goede. Maar achteraf is men vaak wijzer. "Op het CSIO St. Gallen ging alles goed met Vancouver 's ochtends voor de start, maar toen werd hij kreupel bij de veterinaire controle. Blijkbaar heeft hij zich daar geblesseerd."

Team voor het EK in Milaan

Na de afwezigheid van Schwizer zou het Zwitserse team voor het EK in Milaan, waar ze zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen, vast moeten staan - mits de ruiters en toppaarden gezond blijven. Teammanager Michel Sorg en bondscoach Thomas Fuchs zullen waarschijnlijk vertrouwen op het winnende kwartet uit St. Gallen - Steve Guerdat, Martin Fuchs, Edouard Schmitz en Bryan Balsiger. Elian Baumann, Alain Jufer en Niklaus Schurtenberger komen waarschijnlijk in aanmerking.


Bron: Pferdewoche