Boy-Adrian van Gelderen over deelname 2* CHIO Rotterdam: "Ooit hoop ik ook op het allerhoogste niveau te rijden"

Boy-Adrian van Gelderen over deelname 2* CHIO Rotterdam: "Ooit hoop ik ook op het allerhoogste niveau te rijden"

Het CHIO Rotterdam breidt uit met een nieuwe 2*-competitie toegevoegd aan het programma. Het opkomend talent tussen zowel de paarden als de ruiters krijgen zo de kans om naast de grootsten van de sport te mogen deelnemen op een heus 5*-concours. Wat vinden de ruiters daar zelf van? Het CHIO Rotterdam vroeg het aan de twee Belgische ruiters Boy Adrian van Gelderen en Joy Lammers maar ook aan de Nederlandse Yoni van Santvoort, die tevens de jongste deelneemster van het hele concours is.

Boy Adrian van Gelderen

"Officieel ben ik Belg, maar mijn ouders zijn beiden Nederlands, ze komen zelfs uit Rotterdam. Voor mij zijn de paarden mijn beroep. Ik fok een beetje, maar koop vooral jonge paarden, leidt ze op en verkoop ze. Springpaarden en hunters en vooral voor de Amerikaanse markt."

"Het CHIO is voor ons een thuisconcours en ik vind het dan ook fantastisch om er weer te rijden. Weer, want in 2018 heb ik er ook mogen starten. In de U25 en ik won, dat was een uniek moment voor onze familie, mede omdat de prijs uitgereikt werd door mijn vader. Ik zal één paard starten dit keer, Jazzlyn, een negenjarige, zwarte merrie van Emerald x Ferro. Ik heb haar pas sinds afgelopen winter en het is een pittige tante. Ze is niet de grootste, maar ze vecht als een leeuw. Ze is super dapper en doet niet onder voor haar grotere collega’s. Ik heb hoge verwachtingen van haar."

"De wereldtop rijdt op het CHIO en ik mag nu ook van de partij zijn, in diezelfde setting, fantastisch. Ooit hoop ik ook op het allerhoogste niveau te rijden, maar ik ben realistisch en het zakelijke aspect heeft voorlopig prioriteit."

Joy Lammers

"In België heb ik mijn eigen 'Stal Mulkhoeve'. Ik heb al eerder gereden op het CHIO. Bij de pony’s, de Zuid Holland Cup en zelfs een keer in de 5* tour."

"Ik rij al vanaf dat ik zes jaar was en ben meteen gaan springen. Het begon zoals bij bijna iedereen als een hobby, maar dat liep, zoals ook bij velen, behoorlijk uit de hand. Van mijn vader heb ik de kans gekregen om te proberen er mijn werk van te maken en dat is gelukt. Wij kopen jonge paarden, leiden ze op en verkopen ze dan. Naar het CHIO zal ik twee paarden meenemen, Damascus van Stal Cipa Z in het 1.30m en Grace Kelly voor het 1.40m. De eerste is van mijn ouders en de tweede van de dierenarts van het Nederlandse dressuurteam Edwin Enzerink."

"Mijn droom is om het allerhoogste niveau te bereiken in de sport, ik bedoel, wat is er nu mooier dan op vrijdagmiddag voor teamNL te rijden. Zonder sponsor lukt dat bijna niet. Ik vind deze 2* tour een geweldig initiatief. Het allerhoogste niveau is toch niet voor iedereen weggelegd en op deze manier krijgen anderen ook een kans om in zo’n geweldige entourage te rijden”.


Bron: CHIO Rotterdam - Bewerkt door onze redactie