Ignace Philips De Vuyst grijpt zilver in 2* Openingsrubriek St. Tropez

Ignace Philips De Vuyst grijpt zilver in 2* Openingsrubriek St. Tropez

Na de ochtendoverwinning van Maxime Harmegnies in de rubriek voor jonge paarden, kon even later Ignace Philips De Vuyst zich laten opvallen. In de 2* openingsrubriek reed de ruiter naar de tweede plaats. 

De 1.30m hoge hindernissen bleken geen probleem voor Quiktime Z (v. Quality Time TN). De negenjarige ruin werd door Philips De Vuyst foutloos naar de tweede plaats gestuurd. Amper twintig honderdsten verschil hield hen van de winst, die op naam kwam van de Fransman Jean Luc Mourier in het zadel van Banco des Champs (v. Fidelio du Donjon). Het podium werd vervolledigd door de sBs merrie Diva d'Elle (v. Tibet Tame) onder Lara Maria Locatelli. 

Op vier zagen we nog de BWP hengst Monte Carlo (v. Fantomas de Muze) terug met Maxim Saint Cricq. Nikolaj de Music, de tienjarige BWP hengst uit de stallen van Walter Lelie, liet zich ook opvallen onder de Italiaan Emanuele Gaudiano. Het duo bleef foutloos en werd elfde. 

Resultaten

Een proef later stonden de hindernissen 5cm hoger en zorgde Louise Ameeuw voor het beste resultaat. Op de rug van Nasty Boy de Muze (v. Bamako de Muze) bleef de amazone als één van de slechts negen foutloos en werd achtste.