Deze eventingruiters trekken voor ons land naar het EK in Le Mans

Deze eventingruiters trekken voor ons land naar het EK in Le Mans

Zoals we het eerder, bij de selecties van de dressuur- en springpony’s voor het EK  reeds meldden, vindt ook het EK voor eventing in de categorie pony’s plaats in het Franse Le Mans, van 24 tot 30 juli.  Voor de selectie van de pony’s stond Chef d’équipe Janus Archie in, die gisteren zijn voorstel voorlegde aan de topsportcel.  Vandaag kunnen we ook aan u voorleggen wie deel zal uitmaken van het ponyteam in Le Mans.


In alfabetische volgorde vinden we in het team:

Eline De Ridder en Joe de la Grivardry â€“ dit duo werd afgelopen weekend nog Belgisch Kampioen Eventing Pony in Minderhout. Joe is in eigendom van Els Desmyter en stamt af van Aston Du Langwater en Viking de la Dive. Eline is 14 en is afkomstig uit het Vlaams Brabantse Opwijk.

Dit duo zal worden vergezeld door Emi Douwen. Zij is woonachtig in Kontich, is 13 jaar en rijdt Cindy, een 15-jarige merrie.

Julie Geurts en Umelia-V zagen we verleden weekend ook nog succesvol aan het werk tijdens het BK in Minderhout. De 15-jarige amazone uit Zepperen en haar 7-jarige merrie uit Goliath van de Groenweg en Bayard werden daar uiteindelijk tweede.

En ook Fleur Sterckx en Orchid’s Xilla stonden met een bronzen medaille op het podium van het BK zondag. Orchid’s Xilla is een NRPS-merrie van kanshebber en Milton. Fleur is afkomstig uit Herentals en is 16.

Ook 2 individuele deelnemers krijgen de kans om deel te nemen in Le Mans. Dit zijn, in alfabetische volgorde: Marie-Joelle Goeminne en Tullaree Ruby Tuesday en Olivier Sels met Kyris van Orchid’s.

Als eerst reservecombinatie duidde Janus  Lotte Bollansee en Oak Forest Elmo aan.

Tweede reserve is Marie-Joelle Goeminne met Tabaknatie Jefke.


Bron: Equibel