Denzel van 't Meulenhof erkend door KWPN

Denzel van 't Meulenhof erkend door KWPN

De hengstenkeuringscommissie springen heeft de hengst Denzel V’T Meulenhof voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht inmiddels geformaliseerd. In 2021 werd de toen twaalfjarige hengst door het KWPN nog beoordeeld als 'niet te beoordelen'. Daarna kreeg hij al goedkeuring bij zowel Zangersheide als AES, daar komt nu dus nog KWPN bij. 

“Doorgaans worden hengsten op basis van de eigen opvallende prestaties in de sport erkend. Denzel V’T Meulenhof is op basis van uitzonderlijke prestaties van zijn nakomelingen voorgedragen voor erkenning. Van zijn eerste jaargang loopt een heel hoog percentage al internationaal op het hoogste niveau in de sport”, licht senior inspecteur Henk Dirksen namens de hengstenkeuringscommissie toe.  

Nakomelingen
De inmiddels veertienjarige Denzel V’T Meulenhof (Marius Claudius uit Narcotique de Muze IV van Quidam de Revel) sprong zelf onder het zadel van Jimmy Vermeulen op 1.30m-niveau. Zijn oudste nakomelingen zijn inmiddels tien jaar, waarvan meerderen op het hoogste niveau (1.60m) in de sport lopen. Waaronder de KWPN-hengst Ipsthar onder Bas Moerings, Nixon van ’t Meulenhof onder Jos VerlooyOeli R met Alessandra Reich en I. Denzel vh Meulenhof onder Matheus Ferreira Gomes CorrĂŞa. Daarnaast springen meerdere nakomelingen op 1.45m- en 1.50m-niveau in de sport.  

Goedgekeurde zonen en kleinzonen 
Naast zijn KWPN-goedgekeurde zoon Ipsthar heeft Denzel V’T Meulenhof meerdere goedgekeurde zonen en kleinzonen, waaronder drie goedgekeurde kleinzonen bij het KWPN. De grootmoeder van Denzel V’T Meulenhof is de bekende en Ă©Ă©n van meest invloedrijke fokmerries ter wereld, Qerly Chin. Deze Chin Chin-dochter sprong zelf in het 1.60m en staat aan de basis van vele internationaal springende en goedgekeurde kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. 


Bron: KWPN