FEI geeft genomineerde inschrijvingen vrij voor het Europees Kampioenschap 2023 in Milaan

FEI geeft genomineerde inschrijvingen vrij voor het Europees Kampioenschap 2023 in Milaan

Dat voor België Niels Bruynseels, Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts, Wilm Vermeir en Koen Vereecke afzakken naar Milaan was al bekend. De FEI gooide zopas de nominatieve lijst online met ruiters én paarden die mogen deelnemen op het EK. 

Opvallend in de lijst is de nummer één van de wereld, Henrik von Eckermann, niet met zijn King Edward geselecteerd staat. Hoewel het paard nog steeds in topvorm verkeert en dat ook alweer meerdere keren bewezen heeft, zal hij op dit EK niet te zien zijn onder de Zweed. De reden hiervoor is dat de dertienjarige ruin zonder ijzers aan de voeten springt en dat op gras niet altijd even ideaal uitkomt. von Eckermann zet in op Nederlandse springkracht en reist naar Milaan met Iliana, een dochter van Cardento. 

Bij het Britse team moeten ze ook een sterke kracht missen want Ben Maher gaat niet met Explosion W (v. Chacco Blue) richting de Italiaanse stad. De veertienjarige ruin blesseerde zich begin juni in La Baule tijdens de Rolex Grand Prix waardoor de Olympisch kampioen dus niet mee de eer kan hooghouden op het EK. Voor Maher is er nog de keuze uit drie andere paarden waarmee hij op de longlist staat. 

De Oostenrijkse Max Kühner heeft dan weer een luxeprobleem want hij heeft maar liefst vier paarden in de lijst voor hem staan. Vorige week won de Oostenrijker nog de Rolex Grand Prix van Dinard in het zadel van Elektrik Blue P (v. Eldorado vd Zeshoek) maar ook EIC Cooley Jump the Q (v. Pacino) heeft dit jaar al een Grand Prix overwinning behaald.

Komende maandag, zeven augustus, weten we wie er definitief zal deelnemen aan het EK want dan moet elk land zijn keuze doorgeven. 


De volledige lijst bekijk je hier