Interview met Oliva's Grand Prix winnaar, Jean-Christophe de Grande

Interview met Oliva's Grand Prix winnaar, Jean-Christophe de Grande
Het jaar staat nog maar in haar startblokken, en toch heeft Equteamruiter Jean-Christophe De Grande in 2019 al diverse prachtige klasseringen weten te veroveren. Zo zorgde hij al voor schitterende resultaten in Oliva, op de Mediterranean Equestrian Tour. Wat is het geheim van zijn succes, en wat zijn zijn verdere plannen? Wij stelden deze vragen in een interview met De Grande.

Equnews: "Je scoort al een tijdje in Oliva. Dat concours staat jaarlijks steevast in je agenda ... Waarom?"

De Grande: "Oliva is een zeer aangename wedstrijd. Alles is dichtbij,  je kan alles volgen vanaf één locatie. Verder kan je bijna dagelijks met de paarden naar het strand. Dat vind ik toch een zeer groot pluspunt! Zowel voor de ruiters alsook voor hun familie of eigenaars is het gezellig vertoeven."

Equnews: "Hoe werk je naar deze outdoor tour toe?"

De Grande: "De laatste maanden heb ik erg dressuurmatig getraind en mijn paarden de nodige rust gegund. Zo kunnen ze met een fris gevoel voor de dag komen en week per week groeien."

Equnews: "Hoe heb je je in Spanje voorbereid op de GP?"

De Grande: "Omdat we met zeer veel ruiters hier aanwezig waren, wist ik dat de eerste kwalificatie zeer belangrijk was. Daarin was ik gelukkig meteen derde, en dus al geplaatst voor de Grand Prix. Vrijdag heb ik dan een 1,35m-proef gereden als trainingsrondje. Zaterdag heb ik een serieuze dressuurtraining gehad van mijn trainer Jan Dupont en dan heb ik me met het team op de Grand Prix van zondag voorbereid."

Equnews: "Wat is je verdere planning met Belano, je huidige toppaard?"

De Grande: "Ik blijf nog hier in Oliva voor de MET III, dus hopelijk krijg ik nog enkele fijne resultaten met hem. Daarna zal ik op zoek gaan naar enkele leuke CSI3*-competities en eventueel ook een CSIO3*.

Equnews: "Waar probeer je dit jaar te pieken?"

De Grande: "Vorig jaar mocht ik niet deelnemen in Lanaken ondanks mijn goede resultaten, dus hopelijk is het dit jaar anders en kunnen we op het BK iets moois neerzetten!"

Verder voegt De Grande toe: "Langs deze weg zou ik ook mijn team en sponsors willen bedanken die in mij geloven en steunen!"