Mennen: Mennamiddag op Flanders Horse Expo

Mennen: Mennamiddag op Flanders Horse Expo
Op de afsluitende dag van Flanders Horse Expo werd de piste klaargemaakt voor de menners. De mennamiddag ging van start met de voorstelling van de winnaars van het criterium Traditie en Elegantiemenners. Nadien gaven zij een demo Traditie en Elegantiemennen.

De huidige wereldkampioen, de Amerikaanse Boyd Excell kwam ook een mendemonstratie geven en nadien was het tijd voor de Superfinale Flanders Indoor Mencup, het wintercriterium van LRV en VLP.

In de categorie enkelspan met een trekpaard was Sofie Clerinx de beste. De categorie enkelspan pony werd gewonnen door Jana Huys en Eddy Van Hecke won het goud in de categorie enkelspan met een paard. Bij de tweespan pony's mocht Hans De Henau de eerste prijs in ontvangst nemen en Pieter Claeys won de tweespan paarden. Nick Van Der Sypt werd de winnaar bij de meerspan pony en de Jongerenreeks werd gewonnen door Océane Naniot. De prijzen, geschonken door Cavalor en Aveve, werden overhandigd door Stijn Geuvens, ondervoorzitter bij LRV en Arthur Tanghe, technisch directeur LRV, en de mensen van Cavalor en Aveve.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de toffe Vierspan Battle - estafette. Er waren vier ponyspannen en 4 paardenspannen. De teams, telkens bestaande uit één ponyspan en één paardenspan namen het op tegen elkaar! Het werd een spannende strijd, maar het team van Glenn Geerts en Julien Van Hoenacker won!

Flanders Horse Expo 2019 zit er op. Op naar editie 2020!