Steve Guerdat heeft reden om te vieren na Overwinning Longines Christmas Cracker Wereldbeker Londen

December 17, 2016

De laatste proef voor vandaag in Londen op een hoogte van 1.60M werd gewonnen door de zwitserse Steve Guerdat. Na het emotionele afscheid van Nino vorig weekend, is het nu weer tijd voor vreugde voor Steve. In deze Longines Christmas Cracker Wereldbeker wedstrijd op een hoogte van 1.60M bewees Steve dat er nog toppaarden staan op zijn stal. Vanavond bewees Steve ook met de 10-jarige zoon van Cornet Obolensky, Corbinian, een uitskende combinatie te vormen.

In deze wereldbeker manche wisten 5 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Guerdat was de snelste in een snelle tijd van 36.68 seconden. De tweede plaats was voor Anthony Condon(IER) die in 38.05 seconden wist te finishen met de 10-jarige Balzac (v. Oklund). Ook Spanje was vertegenwoordigd in de top drie met de Spanjaard Manuel Fernandez Saro en U Watch (v. President).

Malin Baryard Johnsson was opnieuw zeer snel, maar maakte een springfout en weerhield Zweden er net van een top 3 plaats te halen. Samen met H&M Cue Channa (v. Cardento) was deze amazone de snelste van een spannende barrage met een tijd van 35.87 seconden, maar haar vier strafpunten zorgden voor de vierde plaats.
De top 5 werd vervolledigd met Bertram Allen en de 8-jarige Izzy by Picobello (v. Cicero Z) die in 2013 door Piccobello verkocht werd aan Bertam.

De beste Belg was Jos Verlooy met Farfelu de la Pomme (v. Vigo d’Arsoulles), maar deze kreeg een springfout in het basisparcours waardoor hij net naast een plaats in de barage greep.Ook Nicola Philippaerts verscheen aan de start in deze wereldbeker manche met H&M Quenzo de la Roque (v. Kannan), maar deze kregen spijtig genoeg 8 strafpunten te verduren in het basisparcours.

Klik hier voor de uitslag.