Mooie sport te Alken

Mooie sport te Alken
Afgelopen zondag strandde de caravaan van de K.R. neer in St Joris Alken. De wedstrijd stond vooral in het teken van een manche van het ponycriterium. Verder traden er vele ponyruitertjes aan, jonge paarden 80cm en Juniors en Seniors A.

Deze laatste gingen als eerste van start. De eerste plaats was voor Ulrike Uitdebroeks met Fagot de Lenu in een tijd van 27.95'. Ruim 2 seconden later spurtte Kyana Vrancken met Jarico van het Wilderhof over de eindmeet in een tijd van 30.19 seconden. Kyana ging de 3de amazone op rij vooraf en dat was Kaat Pulinx met Missy WH in een tijd van 31.77 seconden. Christoph Steenaerts nestelde zich tussen de amazones in met Zora. De top 5 werd afgesloten door alweer een amazone Sonia Peters met Fly Away vh Spiekenhof. Amazones duidelijk aan de macht in deze proef.

Van de 30 starters in de proef 80 cm paarden reden er 22 een mooie foutloze omloop.

Alle deelneemertjes in de proef pony's 60 cm. behaalde een foutloze omloop.

De eerste winnares in de manche van het ponycriterium 80 cm. was Kaat Pulinx met Joly's Janaika in een tijd van 25.05' seconden. Deze 5- jarige pony kreeg ze een tijdje geleden omdat de nieuwe eigenaar nog een beetje jong is voor deze pony.  Bijou met in het zadel Zoë Vansweevelt stond op de 3de plaats in een tijd van 25.55' seconden. De top 3 werd afgesloten door Kyle Cuypers met Miss Kikky in een snelle tijd van 25.72' seconden.

In de hoogste manche van het ponykampioenschap 100 cm. werd er vol gas gereden. Met een nipt verschil ging de overwinning naar Kyle Cuypers met Ora in een tijd van 29.5' seconden. Op de 2de en de 3 plaats stond dezelfde ruiter, namelijk Seppe Wouters. Seppe heeft dezelfde trainer als Kaat Pulinx, namelijk papa Christophe, en dat is duidelijk te merken aan de resultaten. Voor de 2 plaats had hij Erica gezadeld. Met Erica haalde hij de eindmaat in een tijd van 26.7' seconden. Op de 3de plaats zette hij Cara D.J. in een tijd van 32.64' seconden.

Pony 80 cm. manche kampioenschap:

  1. Kaat Pulinx -  Joly's Janaika

  2. Zoë Vansweevelt -  Bijou

  3. Kyle Cuypers -  Miss Kikky


Pony 90 cm. manche kampioenschap:

  1. Jade Debaele -  Lina van de Bochten

  2. Seppe Wouters -  Cara D.J.

  3. Caitlin Teunissen -  Mosstown Jigsaw


Pony 100 cm. manche kampioenschap:

  1. Kyle Cuypers -  Ora

  2. Seppe Wouters -  Erica

  3. Seppe Wouters -  Cara D.J.


Klik hier voor alle resultaten.