Pieter Devos naar een derde plaats in Valkenswaard

Pieter Devos naar een derde plaats in Valkenswaard
Vandaag staat de finale van de springtour in Valkenswaard op het programma. Bij de 7-jarigen waren het de thuisruiters die de proef domineerden. Thans was er ook plaats voor de Belgische driekleur op het podium.

Aniek Diks en de Diarado-merrie, Fiarablo sprongen naar de overwinning. In totaal haalden dertien combinaties de barrage. Diks en de KWPN-merrie klokten daarbij foutloos af in 34,75 seconden. Het duo werd opgevolgd door Patrick Lemmen in het zadel van Fascinating Fortuna (v. Zapatero VDL). Na een foutloze omloop in 35,27 seconden moesten ze zich nipt tevreden stellen met de tweede plaats.

België's Pieter Devos haalde het podium op de rug van de Numero Uno-zoon, Flash. Het paard in mede eigendom van Stal de Leygraaf sprong een nulronde in 36,09 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Michael Duffy met Au Top Des Luthiers (v. Quaprice Boimargot) op vier en Marlon Modolo Zanotelli met VDL Firso Smh (v. Bugatti VDL) op vijf.

Ook Nicola Philippaerts en Krapuul F (v. Diamant de Semilly) haalden de barrage. De combinatie sprong één balk uit de lepels en strandde zo op de tiende plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN