De ideale dressing op wielen

De ideale dressing op wielen
Als we op een meerdaagse wedstrijd gaan hebben we vaak nood aan een tijdelijke (of meer permanente) dressing op wielen. In andere woorden, lang leve de uitvinding; de wedstrijdkast op wielen. Uiteraard is de één, de andere niet. We namen de verschillende modellen dan ook nogmaals onder de loep. (lees hier de eerste test)

Vele merken zijn voorhanden. Bij elk merk namen we het design, de mobiliteit en veiligheid onder de loep. Laten we beginnen bij het merk Stephex. De kasten worden vaak aangeboden als extra bij aankoop van een vrachtwagen of paarden camionette. Uiteraard kan je ze ook afzonderlijk aankopen, stel je voor...

Stephex biedt twee formaten aan. Het kleinste model is perfect als u met één paard op meerdaagse wedstrijd gaat. Het grotere model speelt meer in op de noden van de professionele wedstrijdruiter. Handig is zonder twijfel de extra opbergruimte voor dekens. Een must tijdens de winterperiode. Stephex zou Stephex niet zijn als het dat tikkeltje meer mag zijn…Wat dacht je van standaard in verschillende kleuren? Of misschien die zwart-rubber band bovenaan, het typeert het merk, maar is misschien wel aan een upgrade toe. Echter rubber bovenaan blijft een goede uitvinding op de wedstrijd zelf.

[caption id="attachment_109416" align="alignnone" width="300"]Stephex Stephex[/caption]

Krismar pakt dit jaar uit met een nieuw model. Hoewel de kasten van Krismar en Stephex gemaakt zijn bij dezelfde producent zijn ze volledig verschillend. De wedstrijdkasten van Krismar zijn volledig uit aluminium gemaakt en dus heel licht, alsook beschikken ze over een set stevige luchtbanden. Heel makkelijk te verplaatsen dus. Voeg daaraan een leuk ‘vernieuwend’ design en je vat de kast samen. Tot vorig jaar had Krismar maar 1 formaat, helaas was dit enorm beperkt voor een professionele wedstrijdstal. Het nieuwe model brengt daar gelukkig verandering in. De kast kreeg een extra laag wat een betere organisatie van je wedstrijdmateriaal toelaat.

[caption id="attachment_109415" align="alignnone" width="300"]Krismar Krismar[/caption]

 

Een uitgebreider gamma kan je ongetwijfeld vinden bij het merk Centaur. Mini, midi, maxi, maxi plus of stationair. Centaur heeft het allemaal! Praktisch zijn de kasten helaas niet. De banden moeten een upgrade krijgen; momenteel is het trek en sleurwerk om de kasten door de modder te verslepen. Ook hapert het "design-slot" sporadisch. Dit zijn kleine pijnpuntjes die tot groot ongemak kunnen zorgen. Maar voor de ruiter die af en toe eens een Euroregio meepikt is dit zeker een betaalbare en mooie wedstrijdkast. Immers is het budget de sterkte van dit merk.

[caption id="attachment_109414" align="alignnone" width="300"]Centaur Centaur[/caption]

 

Even over de afsluiting van de kasten in het algemeen. De slotjes zijn van alle merken unaniem... makkelijk te kraken dus. Dit zorgt dat je materiaal veilig opbergen plots een andere betekenis krijgt.

Nu kan je uzelf de vraag stellen heb ik dit nu wel nodig ? Stel je staat op stal en verplaatst je zelden voor meer dagen ? Wat dan ?

Er bestaan alternatieven die ook inspelen op die noden. Een goed voorbeeld is dan Ifor Williams. Zij hebben een set kunststoffen zadelkasten. Geschikt om je materiaal veilig en degelijk op te bergen in eender welke ruimte. Opgelet deze kasten zijn back to basics. Design is hier niet het keywoord en de formaten zijn enorm beperkt.

Algemeen hangt het dus volledig af van wat je precies nodig hebt. Conclusie is wel dat er voor elk wat wils is. Elke kast met voor-en nadelen.