Franse ruiters domineren eerste dag in Moorsele

Franse ruiters domineren eerste dag in Moorsele
De eerste dag van de 'Citroen - Stephex Prestige Cup'  in het Zilveren Spoor leverde bijna allemaal Franse overwinningen op. En als we het over de taal hebben, dan waren het allemaal Franstalige overwinningen. Drie proeven werden gewonnen door drie Franse ruiters en één proef werd gewonnen door een Waalse amazone.

De kwalificatie voor de Grote Prijs, die over een hoogte van 1m40 werd verreden, werd gewonnen door de Fransman Bruno Broucqsault en Robin de Fagnet. Hij bleef de Amerikaan Randy Sherman voor die 2e werd met Acochini JJ. Cyrille Conte en Trattonia eindigden op de 3e plaats.
De top 5 werd vervolledigd met Guillaume Foutrier (Brentiano) en Frederic Vernaet (Voice de Longchamps). De Belgische kampioenen bij de Young Riders, Christophe Leutenez en Esteny vd Herkkant namen de 6e plaats voor hun rekening.

De Waalse amazone Virginie Thonon won met Curioso de 1m30 reeks. Daarin bleef zij Vincent Lambrecht (Bogota) en Maximilien Lemercier (Nemo) voor. Lemercier won eerder op de dag de 1m20 reeks met Samba.
Deze ochtend won de Fransman Julien Anquetin met de 6-jarige Brilliante de reeks voor jonge paarden. Lieven Devos (Caredo) en Jean-Christophe De Grande (Belano vd Wijnhoeve) werden 2e en 3e.

Klik hier voor de uitslagen.