Dag 2 op het WK in Herning voor dressuurruiters

Dag 2 op het WK in Herning voor dressuurruiters

Vandaag komt de tweede helft ruiters van elk land aan bod. Voor ons land heeft Charlotte Defalque haar beurt al gereden. 

Voor België komen vandaag Charlotte Defalque en Larissa Pauluis aan de start. Defalque heeft haar proef al gereden en komt samen met Botticelli (V. Vivaldi) op een voorlopige 37e plaats in de individuele ranking. Voor de landendressuur weet ze met 68,354% het totaal op te krikken naar 137,950%. Daarmee stijgen we momenteel van plaats 12 naar 8. Enkel Larissa Pauluis en First-Step Valentin (V. Vitalis) kunnen deze prestatie nog weten te overtreffen. 

Dinja van Liere blijft nog steeds de te kloppen amazone bij de individuele proef, zelfs Charlotte Dujardin wist met Imhotep (V. Everdale) haar niet te verbeteren. Zij komt met 77,407% op een voorlopige tweede plaats. Plaats drie is voor de Duitse Benjamin Werndl en Famoso Old. 

In de landencompetitie voert ondertussen Groot-Brittanië de lijst aan, zij klommen van plaats 3 naar 1. Nieuwkomer in de top drie is momenteel Spanje, zij hebben een voorlopige tweede plaats. Op drie volgt Oostenrijk. Voor elk van deze landen moet nog 1 ruiter aan de start komen. 

Resultaten individuele competitie

Resultaten landencompetitie