Zoe Conter springt in de top vijf van de laatste 5* 1m50-rubriek van Mexico

Zoe Conter springt in de top vijf van de laatste 5* 1m50-rubriek van Mexico

In Mexico zijn de laatste proeven inmiddels afgerond. Voor de 5* ruiters stond er nog een afsluitende 1m50-rubriek met aparte barrage op het programma. Tien deelnemers konden zich kwalificeren voor de barrage, maar die bleek moeilijk genoeg. Enkel de top drie kon dubbel foutloos blijven. De winst ging naar Ierland dankzij Darragh Kenny. Zoe Conter leverde de beste Belgische prestatie en eindigde op een mooie vijfde plaats. 

Voor deze 5* winst kon Darragh Kenny rekenen op de Holsteiner hengst VDL Cartello (v. Cartani 4). Hij legde de barrage snel en foutloos af wat resulteerde in de winnende tijd van 42,84 seconden. De Franse Nina Mallevaey reed haar Lord Z Zoon Kino naar de tweede plaats in 45,31 seconden. De top drie werd vervolledigd door Christian Kukuk en Nice van't Zorgvliet (v. Emerald van't Ruytershof). 

Op vier zagen we Nederland met Johnny Pals en Zarkava Hero Z (v. Zandor Z). Zijn tijd had goed geweest voor de tweede plaats, maar helaas moesten ze vier strafpunten noteren. Zoe Conter hield de Belgische eer hoog met Dawa de Greenbay Z (v. Diarado). Ze kreeg een foutje in de barrage maar het was nog goed voor een mooie vijfde plaats. Nicola Philippaerts kon zich met Moya vd Bisschop (v. Darco) nog op de achtste plaats klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.