Vanina Lombard schittert voor Catherine van Roosbroeck in Gold Grand Prix Zandhoven

Vanina Lombard schittert voor Catherine van Roosbroeck in Gold Grand Prix Zandhoven

Veertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.45m nationale Gold Grand Prix in Zandhoven. Na afloop mocht Vanina Lombard zich op de hoogste trede van het podium opstellen. De amazone wist met 0,03 seconden verschil te winnen op de rug van Venus Des Bois.

Het volledig podium strandde op een halve seconde van elkaar. Catherine Van Roosbroeck volgde met de BWP-ruin, Miles  op de tweede plaats. Samen met haar vader's voormalige zoon van Emerald verwees de Antwerpse amazone Michael Vreys met Lucky s Son Van t Welthof (Verdi) naar de derde plek.

Van Roosbroeck schreef ook de vierde plaats op naam. De amazone strandde net buiten het podium met Mira F (I'M Special de Muze) voor voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman met Omano BC (Cumano).

Roy Hanlon is Dirk Demeersman te snel af

Eerder wist Roy Hanlon met Arcano Z de 1.35m rubriek op naam te schrijven. Hanlon dook met de zoon van Andretti Z als enige foutloos onder de 39 seconden. Dirk Demeersman volgde en werkte het podium af met Odelina Van 't Merelsnest (Kannan) op twee en Chica VH Ven Z (Comme Il Faut) op drie.

De eerste winst van de dag was voor Hippique.Immo-ruiter, Nico van der Plaetsen met My Secret Of Usie. Het paar was bijna één seconde sneller dan Nils Vanhees die met Irona van Beek (Stakkato) voor Paulien Hertleer met Hot Stuff (Winningmood) bleef.